Konu yazılım geliştirme değil, konu bu iki işletim sistemi arasından hangisinin daha iyi olduğu. Her yazılım geliştirme tekniğinin veya çatısının her işletim sisteminde alternatifleri bulunuyor, Visual Studio kullanmak şart değil her yazılımın bir
alternatifi bulunuyor.
Özellikle Qt'un çalışma çatısı Visual Studio ile ölümüne kapışır, kendi Qt Widget'ları var Visual Studio'da olduğu gibi. Üstelik özelleştirilmiş, kendine özgün tasarımlar geliştirebilmen için QML adında bir modülü var, tıpkı CSS gibi butonuna kendin şekil veriyorsun, Visual Studio'daki rengi değiştir, border ekle bitti olarak kısıtlamıyor da seni Qt.
Kullandığım onca işletim sisteminden en sorunlusu, en yavaş çalışanı kesinlikle Windows'tu, fanboyluk yapmaya gerek yok kabullenmek gerek Windows diğer işletim sistemlerine göre daha yavaş çalışıyor, daha fazla kaynak kullanıyor, özellikle sabit diskleri sömürüyor. Ayriyeten Linux'ta bildiğin programlama bilgisini kendin için masaüstü ortamına widget veya plugin geliştirerek test edebilirsin veya GTK teması, shell teması geliştirebilirsin (bu daha çok front-end ama CSS gerekiyor).
Konu burada mavi ekran da değil, mavi ekran kaçınılmazdır, sadece Windows'ta mavi ekran vardır, Linux'ta da kernel panic vardır, donanım veya sürücü sorunluysa kernel sorunu kaçınılmazdır, bunun işletim sistemiyle doğrudan ilgisi yok, donanım ve sürücü sorunu bunlar. macOS'ta bunun adı nedir bilmiyorum hiç yaşamadım sanırım prohibition sign bir kernel sorunu anlamına geliyor emin değilim. Diğer işletim sistemleri sürücü kulumları için kullanıcıyı zorlamadığından (Linux hepsinde değil) bu tür kernel sorunları çok daha az yaşanıyor, Windows bu yüzden o konuda sakat.