Windows sağlam bir işletim sistemi değil, düzgün çalışmak için SSD'ye ihtiyaç duyan hiçbir işletim sistemi sağlam olamaz. Microsoft'un kendi servisleri bile (Xbox Live gibi) Windows 10 üzerinde tutarlı çalışmıyor. Hackintosh da olsa macOS uzun süre kullandım, inanın bana hiçbir sıkıntı çıkarmadı, ancak Windows 10 sıfır kurulumda bile sıkıntı çıkarabiliyor, oyun oynamayacaksan Windows'a ihtiyaç duymazsın, ihtiyaç duyulacak bir sistem değil.
Bir kere kendi paket bağlılıklarının kurulumunu senden bekleyen bir sistemle, her şeyini hazırlayıp önüne sunan işletim sistemi bir olmaz. macOS'ta bir paket yüklemek istersen, sistem beraberinde o paketin ihtiyacı olduğu yan dosyaları da yükler, Linux'ta da bu böyledir. Windows'da bu durum pek böyle değil, bir oyun veya bir yazılım yüklediniz, sistem yanında C++ Redist paketlerini yüklemez, sistem yanında .NET Framework yüklemez, sistem yanında DirectX, PhysX gibi nice bağlılıkları yüklemez. Kullanıcının yüklemesi ister.
Bir de komik bir destek ekibi var, destek ekibinin günlük yaşantısında Windows kullandıklarını bile sanmıyorum, sorduğunuz hatayla ilgili hiçbir fikirleri yok çünkü.