Windows 10 vs macOS

Hangisi?

• Windows 10

Oy: 50 61,7%
  • macOS

Oy: 31 38,3%

• Oy verenlerin toplamı
    81
Neden olmasın? 10000₺'ye çok güçlü Windows UltraBook'lar var? Tamam Mac'i ben de seviyorum ama Windows'u gömmeye gerek yok.
Bakın, mesela oyun konusunda Windows bir numara. Ama stabilite ve iş olduğu zaman MacOS çok önde. Milyonluk projelerde kimse Windows kullanarak çalışma yapıp render almak istemez. Hata alma ihtimali çok ama çok fazladır MacOS ile kıyaslandığında. Ayrıca donanım ve yazılım birlikteliği bakımından da Apple bilgisayarlar büyük bir avantaj içerisinde. Farklı kulvarlarda ikisinin de avantajlı olduğu noktalar var ama "Mac'e vereceğin paraya Windows 10'lu alırsan zaten stabil olur." yorumunuz gerçeği yansıtmıyor maalesef.

Yıllardır Windows kullandım bir kere bile mavi ekran yemedim. Yiyenler donanımsal sorunlardan yiyor. Fazla kullanıldığı için fazla rapor oluyor Windows'ta. Aynısı virüsler için de geçerli. Birkaç tanıdığım hariç çoğu kişi Windows'u projelerde aracı sistem olarak kullanıyor. Dediklerinizin hiçbiri de gerçekleşmiyor. Dediğim gibi şu kısım çok saçma. Siz gidip HDD ve 4 GB RAM'li Windows 10 kullanıyorsunuz sonra MacBook ile karşılaştırıyorsunuz. Aynısına Matebook var ve o da gayet stabil. Ama şu an ARM atılımı yüzünden MacBook'lar gayet iyi durumda.

Yıllardır Windows kullandım bir kere bile mavi ekran yemedim. Yiyenler donanımsal sorunlardan yiyor. Fazla kullanıldığı için fazla rapor oluyor Windows'ta. Aynısı virüsler için de geçerli. Birkaç tanıdığım hariç çoğu kişi Windows'u projelerde aracı sistem olarak kullanıyor. Dediklerinizin hiçbiri de gerçekleşmiyor. Dediğim gibi şu kısım çok saçma. Siz gidip HDD ve 4 GB RAM'li Windows 10 kullanıyorsunuz sonra MacBook ile karşılaştırıyorsunuz. Aynısına Matebook var ve o da gayet stabil. Ama şu an ARM atılımı yüzünden MacBook'lar gayet iyi durumda.
Mavi ekran dediğimi hatırlamıyorum zaten. Örnek veriyorum; günlerce uğraştığım kısa film projem üzerinde montaj yaptığım esnada, donanımın verimli kullanılaması ve Adobe programlarının sürekli "crash" vermesi, çökmesi gibi durumlar yaşadım. Bu durum bütün PC'lerde aynıydı. Riski çok daha fazla. İnsan neredeyse hiç risk almak istemiyor. Saatlerce render yaparken bir anda cevap vermeyen bir bilgisayarı ise yakarsınız, o an onu üreten herkese kaydırır insan. Stabilite ve donanımı kullanma konusunda Windows geride. Ben yerel bir TV'de de çalıştım, haber kurgusunda da bulundum. Xeon işlemciler havada da uçuşsa, o sistem güven vermiyor insana. O minnoş, donanım fakiri görünen Macbook Air bile o işlerde etrafı dağıtıp gidiyor ama.

Ben yaşadım ve gördüm, siz öyleydi de böyleydi diyorsunuz sadece. Dediğim gibi, ikna olmanıza ihtiyacı yok kimsenin.

macOS'u uzun süre deneyimleme fırsatım olmadı ancak naçizane fikirlerimi belirtmek isterim...

Bilgisayarı ile para kazanan adam macOS kullanır. Ekmek teknesi bilgisayar olan kişi, mavi ekran (ben daha önce hiç yemedim çok şükür) gibi, küçük buglar gibi sorunlarla uğraşmak yerine işine odaklanmak ister.

Elbette Windows'da o sorunların çözümleri var ancak adam o sorunları çözmeye ayıracağı vakti işine ayırarak daha fazla para kazanabilir. :)

Aslında anket Windows vs. macOS olduğu için Linux'u hiç karıştırmayacaktım ama çok klasik bir söz vardır, onu paylaşmak istedim: "Parası olan macOS, yeteneği olan Linux, sabrı olan Windows" diye. Kısmen katılıyorum bu söze. :) Linux biraz da hobi gibi bir şey.

Düzenleme: Şimdi fark ettim de konu aslında eskiymiş, hortlatmış olduk.

Son düzenleme:
@Taptic o konuda sana katılıyorum bazen sinir bozucu hatalar projeyi mahvedebiliyor ama geçen senenin MacBook donanımları rezaletti. Hele Air'ın. Şu an gayet iyi ama.

Linux ne diye duruyor acaba? Windows'a karşı en iyi alternatif bana göre Linux'tur.
O konuda bir şey demiyorum. Dönem dönem saçmalıklar olabiliyor. MacOS özelinde bir kıyaslama yapıyorduk zaten. Linux güzel ama maalesef potansiyelini hiç yakalayamıyor. Firmalar pek yanaşmıyor o cepheye.

@Taptic o konuda sana katılıyorum bazen sinir bozucu hatalar projeyi mahvedebiliyor ama geçen senenin MacBook donanımları rezaletti. Hele Air'ın. Şu an gayet iyi ama.

Linux ne diye duruyor acaba? Windows'a karşı en iyi alternatif bana göre Linux'tur.
Başlığa göre Windows 10 ve MacOS karşılaştırması yapmıştım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı