Windows 10 vs Windows 11 mi?

Miranda90

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;
Lenovo V15 G4 amn 82YU00QKTX AMD Ryzen 5 7520U 8 GB 512 GB SSD FreeDOS dizüstü aldım.
Günlük işlerimi yapmak için oyun oynamayacağım. Sizce buna hangi işletim sistemini kurmalıyım?
Donanım olarak çok iyi olmadığı için Windows 11'de performans kaybı yaşayabilir miyim?
Bazıları Windows 11'i silip tekrar 10 kurmuşlar bu yüzden soruyorum.

Ben Windows 10'dan yanayım. Evet görünüş olarak 11 ne kadar güzel olsa da, RAM'e hiç acımıyor maalesef. Boşta %40 harcadığını gördüm. Çok gereksiz servis var. Performans diyorsanız 10 ancak iş için diyorsanız 11 iyidir.

Şimdi tekrar gördüm. 8 GB RAM ile 11 ağlatır.

Windows 10 kullanmak daha mantıklı bana göre, performans düşüşü olur çünkü kendim bunu bizzat yaşadım.

W11 kurun ama HOME kurun PRO değil.

Standart bir kullanıcı için PRO nın HOME'a göre en küçük bir avantajı yok ama çok büyük sıkıntı yaratabilecek dezavantajları var.

Olaki bir sıkıntı çıktı, PRO da tüm dosya-belge-veri vs.. hepsi tehlikeye girer. Çoğu kişi farkında bile değil ama W11 PRO Sistem diskini otomatik/varsayılan olarak Bitlocker ile şifreliyor.

Windows 10 tavsiye ederim. Windows 11 hakkındaki sıkıntıları konu alan pek çok blog yazısı, forum başlığı, video vb. mevcut. Başlıktaki dostlarımız da potanisyel sorunların bazılarına değinmişler. Yine de daha yeni olan sürümü tercih etmenizde de bir sakınca yok fakat Windows 10 da halen özellik ve güvenlik güncellemelerini almakta. Nihai karar elbette size ait.

Merhaba arkadaşlar;
Lenovo V15 G4 amn 82YU00QKTX AMD Ryzen 5 7520U 8 GB 512 GB SSD FreeDOS dizüstü aldım.
Günlük işlerimi yapmak için oyun oynamayacağım. Sizce buna hangi işletim sistemini kurmalıyım?
Donanım olarak çok iyi olmadığı için Windows 11'de performans kaybı yaşayabilir miyim?
Bazıları Windows 11'i silip tekrar 10 kurmuşlar bu yüzden soruyorum.

Ryzen 6000 ve üzeri serilerde Windows 11 kurmanız daha iyi olur çünkü performans ve verimlilik çekirdekleri dediğimiz e Core ve p Core arasındaki kararlılıkları sağlamada Windows 11 daha iyi Windows 10'dan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı