Windows 10 VS Windows 7

Bilgisayar özellikleri yeterli ise mutlaka Windows 10 kullanılmalı. Tasarım, performans ve güvenlik açısından Windows 7'den çok daha iyi.

1709 Sürümünü yükleyince anlayabiliyorsunuz, stabillikten kastımı (sağ tık donmaları, pil ikonuna tıklayınca donmalar, gereksiz CPU kullanan birçok uygulama, durduk yere %100'e çıkan CPU'lar, HDD kullananlar için %100 disk kullanımı ve birçok şey daha...)

Söylediğiniz şeyler genel olarak bir sorun ve çözülebiliyor. Bahsettiğiniz sorun bu mu?
Intel + NVIDIA Laptoplarda Anlık Takılma Sorunu
Sağlıklı bir PC'de %100'e çıkan CPU ve disk kullanımı kolay kolay olmaz.

Söylediğiniz şeyler genel olarak bir sorun ve çözülebiliyor. Bahsettiğiniz sorun bu mu?
Intel + NVIDIA Laptoplarda Anlık Takılma Sorunu
Sağlıklı bir PC'de %100'e çıkan CPU ve disk kullanımı kolay kolay olmaz.
Yazdığım sorunlar için çözüm olarak güncelleme bekleyin denmiş ben de hangi işletim sistemini kullanması gerektiğini soran bu arkadaşa güncelleme gelene kadar Windows 7 kullanması gerektiğini söylüyorum. Bu arada sağlıklı bir PC'den kastınız nedir? Bilgisayarıma 2 gün önce format attım 1709'a Steam, Blizzard ve Chrome yüklü ve her driver kendi internet sitesinden indirilip kuruldu, Monster Abra A7 v7.3.2 var ben bu sorunları böyle bir PC de yaşıyorum (çok kötü bir PC olmadığını düşünüyorum).

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD kullanımında haklısınız fakat CPU kullanımı gereksiz yere %100'e ulaşabiliyor. Son güncelleme ile aynı sorunu her gün 2-3 defa yaşıyorum maalesef.

Sistem Boşta Yüksek İşlemci Kullanımı
Boşta %100 CPU Kullanımı

WMI Provider Host Nedir?
Denediniz mi?

Yazdığım sorunlar için çözüm olarak güncelleme bekleyin denmiş ben de hangi işletim sistemini kullanması gerektiğini soran bu arkadaşa güncelleme gelene kadar Windows 7 kullanması gerektiğini söylüyorum. Bu arada sağlıklı bir PC'den kastınız nedir? Bilgisayarıma 2 gün önce format attım 1709'a Steam, Blizzard ve Chrome yüklü ve her driver kendi internet sitesinden indirilip kuruldu, Monster Abra A7 v7.3.2 var ben bu sorunları böyle bir PC'de yaşıyorum (çok kötü bir PC olmadığını düşünüyorum).

Bilgisayarınız gayet güzel, böyle sorun yaşamamanız gerekiyor. Çünkü aynı şeylerin daha fazlası bizde yüklü ve yaşamıyoruz.
Ne tür format attınız? Windows orijinal mi? Temiz kurulum denediniz mi? Tam olarak ne gibi bir sorun yaşıyorsunuz?

Windows 10 son kullanıcı için en iyi Windows işletim sistemidir. Elinizde gerçekten eski ve performansı düşük sistem varsa 7 düşünülebilir. Bundan kastımız da G4560 vb. değil Pentium 4 veya 1 GB RAM'li cidden eski sistemlerdir. Sizin sorunlarınız çözülebilir. Çözülmezse 1703'e dönebilirsiniz.

Bilgisayarımın donanımında şunlar var :
Xeon X5460
Radeon HD 7850 2GB 256bit
6GB Ram
Windows 10 için çok çok yeterli olduğunu düşünüyorum. Fakat bende Windows 10 da gereksiz CPU ve HDD kullanımı hatasından dolayı Windows 7 ye devam etme kararı aldım. İleride geçilebilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı