Windows 10 whea_uncorrectable mavi ekran hatası

Viohx

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Freelancer
Merhaba,
Uzun süredir bu mavi ekran hatası ile karşılaşmaktayım, ne zaman yüklü bir oyuna girsem bu hata geliyor. Ne minidump dosyası oluşturuyor ne de başka bir şey yapıyor. Minidump yerini işaretledim yine oluşturmuyor.
Örnek: Apex Legends'a girdiğimde bu hata geliyor 1-2 dk sonra.
Daha önce bu oyunları oynadım kaç saat boyunca hiçbir hata vermemişti, (dönüştürücü varken de kaç saat oynadım) dönüştürücü aldım M.2 PCI-e Express, ondan beridir böyle hata veriyor.
Modlamak için nvmeexpress_5 modülünü kullandım. F15a BIOS versiyonum.
Sorun BIOS'tan işlemci frekansını düşürdüğüm zaman düzeliyordu fakat şu an düzelmemeye başladı. Garip bir şekilde frekansı düşürünce böyle oluyor işlemci hızı.

image.png

image.png

IMG20230604092049.jpg

IMG20230604092104.jpg

Sistem özellikleri:

Intel(R) Core(TM) i5-2320 CPU @ 3.00GHz
Mainboard Model.
PSU.
RAM.
SSD.
Dönüştürücü
Z77M-D3H
NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
XILENCE 600W XP600
24 GB.
CT1000P3SSD8 1TB Crucial.
Markasını bilmiyorum.

@Recep Baltaş

@Murat5038

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci 5 GHZ gözüküyor. İşlemcide anormal durum var çok fazla OC ile uğraşırsanız bu tür sorunlar çıkar hatta işlemciye zarar da vermiş olabilirsiniz.
M2 alındıktan sonra bu olduysa o SSD'yi çıkartıp kullanın. Sorun devam etmezse SSD değiştirin.
BIOS modlama gibi işlemler mavi ekranlara neden olabilir.

Overclock hiç yapmadım ellemedim bile sadece Turbo bostu kapattım kendini yükseltmesin diye ve işlemcinin frekansını 30'den 28 yapınca 2.80 gözükmesi gerekirken böyle oluyor. Fakat her şey düzeliyordu frekans düzelince bende düşünüyordum ki acaba, güç kaynağı mi yetmiyor böyle yapınca düzeliyor falan şu anki halı böyle. CPU-Z da Core Temp'de falan baktığımda işlemci 5.90'da gözükürken bu programlarda 2800-3000MHz arası gözüküyor. Göstermelik gibi duruyor. Fakat görev yöneticisinde de böyle gözüküyor 5.90 olarak anlamadım.

1685877762383.png

Overclock hiç yapmadım ellemedim bile
işlemcinin frekansını 30'den 28 yapınca
OC'nin ne olduğunu bilmiyorsunuz anlaşılan. İşlemci freknsı düşürülmüş, Turbo boost kapatılmış bunlar işlemcinin standart olması gereken ayarların dışına çıkılmış. OC işlemi görüyor bunlar. BIOS default edip kaydedin o şekilde kullanın. Modlu BIOS yerine orj. olanı kullanın.
Nvme yerine normal SSD alın veya sistemi yükseltin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı