Windows 10 WHQL Desteğini Kapatmak

117084

Kilopat
Makaleler
4
Aylar önce HPET modunun performansa katkısı olduğunu öğrenince hemen HPET modunu kapatmıştım. Fakat MSI anakartlarda bir sorundan dolayı HPET kapalıyken bilgisayarı yeniden başlatınca bilgisayar siyah ekranda kalıyor, açılmıyordu. 3 ay MSI ve AMD ile görüşmeler yapılmıştı fakat sorunun kaynağını bulunamamıştı.

Bugün YouTube sağ olsun HPET ile ilgili bir video çıkartınca HPET kapalıyken bilgisayarı nasıl yeniden başlatabilirim diye tek tek bütün ayarları denedim. En sonunda BIOS'dan Windows 10 WHQL desteğini kapatınca bilgisayarın sorunsuz çalıştığını fark ettim.

Benim merak ettiğim WHQL desteğini kapatmak bir soruna yol açar mı? WHQL kapalı olduğu için haliyle Secure Boot ayarı da kapalı. Ayrıca Boot aygıtlarının düzenlendiği sayfada UEFI/Legacy ayarları vardı. Ben UEFI yaptım ama yine de MSI'ın kendi Boot ekranı geliyor (WHQL açık iken arka plan siyah, ortada bir MSI logosu mevcuttu. Şimdi ekran ejderlendi). Bilgisayar hala UEFI galiba ama Secure Boot ve WHQL desteği kapalı. Bu bir soruna sebep olur mu?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı