Windows 10 "Windows bu diske yüklenemez" hatası

TechnoMagic

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 iso dosyasını indirdim ve Rufus programıyla 8GB flash belleğe "UEFI için GPT bölüm düzeni" seçeneğiyle yazdım. Bios ayarlarından gereken ayarları yaptım. Boot managerde flash bellek gözüküyordu ve karşısında (UEFI) yazmıştı ayrıca. Kurulum ekranı sorunsuz geldi . Disk seçme bölümüne geldim. C diski seçip biçimlendirirken şu hatayı veriyor : "Windows bu diske yüklenemez seçilen diskte mbr bölüm tablosu var" . İnternette biraz araştırdım, baktım. Tüm disk bölümlerini silmem gerekirmiş. Ama çok önemli dosyalarımı D diske koyduğum için onu formatlayamam. Windows 10 temiz kurulum yapmak istiyorum - yükseltme yoluyla değil. Dosyalarımı kaybetmeden dediğim şekilde temiz kurulum yapa bilir miyim ? Ya da Rufus programıyla iso dosyasını flash belleğe UEFI için GPT bölüm düzeni değil de, MBR düzeni olarak yazıp kura bilir miyim ? O zaman sistemde hız farkı olur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 iso dosyasını indirdim ve Rufus programıyla 8GB flash belleğe "UEFI için GPT bölüm düzeni" seçeneğiyle yazdım. Bios ayarlarından gereken ayarları yaptım. Boot managerde flash bellek gözüküyordu ve karşısında (UEFI) yazmıştı ayrıca. Kurulum ekranı sorunsuz geldi . Disk seçme bölümüne geldim. C diski seçip biçimlendirirken şu hatayı veriyor : "Windows bu diske yüklenemez seçilen diskte mbr bölüm tablosu var" . İnternette biraz araştırdım, baktım. Tüm disk bölümlerini silmem gerekirmiş. Ama çok önemli dosyalarımı D diske koyduğum için onu formatlayamam. Windows 10 temiz kurulum yapmak istiyorum - yükseltme yoluyla değil. Dosyalarımı kaybetmeden dediğim şekilde temiz kurulum yapa bilir miyim ? Ya da Rufus programıyla iso dosyasını flash belleğe UEFI için GPT bölüm düzeni değil de, MBR düzeni olarak yazıp kura bilir miyim ? O zaman sistemde hız farkı olur mu ?

Eğer MBR bölüm stilini seçerseniz, UEFI kurulum yapamazsınız, UEFI için GPT stili şarttır.
Ayrıca yedeklemeniz gereken verilerinizi harici bir diske yedekleyin. Ardından Windows 10 a yükseltme yapmadıysanız önce yükseltmenizi yapın. Son olarak GPT olarak bölümlenmiş ISO yu temiz kurulum yapın. Bir de ek olarak kurulum ekranında Windows kurulumunun yapılacağı disk tamamen ilk günkü haline getirilecek ve tüm kurtarma bölümleri silinecek ve Shift+F10 tuşuyla DOS komut satırından Diskpart uygulamasını çalıştırıp GPT ye çevrilecek.

Ayrıntılı bilgi isterseniz size mail adresimi verebilirm.
[email protected]

Gönderiyi yazdıktan sonra baya bir denedim. Rufus ile UEFI için MBR düzeni de yaptım ve denedim. Ama hiçbir türlü olmuyor. Boot managerde USB seçme bölümünde flash bellek için 2 seçenek vardı biri General USB, diğeri General USB (UEFI) . UEFI yazanı seçtiğimde kurulum ekranı çıkıyor fakat, dediğim gibi hata veriyor. Sadece General USB yazanı seçtiğimde ise Windows normal olarak başlıyordu (kurulum falan gelmiyordu). Sonra flash belleği biçimlendirip winrarla iso dosyasını belleğe kopyaladım. Onunla da denedim gene aynı şey oldu. Yüksetlme yapmak hariç farketmez artık ne tür olursa olsun kurmak istiyorum Windows 10. UEFI şart değil

Mail adresimi yazdım. Benimle iletişime geçebilirsiniz.
@AhmetAksoy da doğru söylemiş, sıfırdan temiz GPT kurulum için, bütün kurtarma bölümlerini silip, DOS komut satırından MBR yi, GPT ye çevirmeniz gerekecek. bunun için de mail adresimi verdim. İletişime geçebilirsiniz.
İş numaram
212 496 7386 dır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı