Windows 10 'Windows bu diske yüklenemez' Hatası

Adam gregson

Hectopat
Bu hatayı alıyorum UEFI kurulum yapmak istiyorum, böyle oluyor. R5 1600 AF ve GTX 1660 Super var. Eti kurulum yapsam ne gibi eksiklikleri olur?

IMG_20200703_010105.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm verilerin silindiğini belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
5.43'ten başlatıp izleyin. Sorununuza yer verilmiş.

Bu hatayı alıyorum UEFI kurulum yapmak istiyorum, böyle oluyor. R5 1600 AF ve GTX 1660 Super var. Eti kurulum yapsam ne gibi eksiklikleri olur?

Eki Görüntüle 606189
BU UYGULAMA TÜM VERİLERİ SİLER!
Kurtarma menüsüne girin, Komut istemini çalıştırın, "DiskPart" komutunu girin, "List Disk" komutunu girin, Gelen tabloda kurmak istediğiniz diski bulun ve tablodaki rakamı ile birliklte "select disk -rakam-" komutunu girin ve son olarak "clean" komutu ile diski silin.

Bu uygulama ile diskteki bölümlendirme ve tabloları tamamen silmiş olduk. Kurulum programı tekrardan diski bölümlendirecek ve GPT tablosu oluşturacaktır.

Eki Görüntüle 606189
Bu işlem disk içersindeki verilerin tümünün kaybolmasına sebep olacaktır!

Kurulum başlangıç ekranında "Şimdi yükle" seçeneğinin bulunduğu pencereye gelin. Ardından "Shift+F10" tuşlarına basın. Sonrasında gelen siyah komut ekranına sırasıyla aşağıdaki komutları yazın:
1-) "diskpart" (Enter)
2-) "list disk" (Enter)
3-) "sel disk (X)"(burada "list disk" komutunu girdiğinizde görüntülenen disklerden birisi format diskiniz diğeri harddisk yahut SSD'nizdir. Windows'u yükleyeceğiniz diskin boyutuna göre karşısında yazan numarayı komut içerisinde koyduğum "X" adlı yere yazın.) (Enter)
4-) "clean"
5-) "convert GPT" (Büyük-küçük harf uyumlu mu tam hatırlamıyorum ama benim yazdığım gibi yap yine de)

Tüm verilerin silindiğini belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
5.43'ten başlatıp izleyin. Sorununuza yer verilmiş.

Öyle bir sorun yok burada?

Son düzenleme:
Hesap ban yedi de yeni hesap açtım içinde eski fotoğraflarım ve önemli belgelerim var Uefi yerine Efi kurulum yapsam bir sıkıntı olur mu peki?

ben usb ye efi yazdırdım neden uefi diyor hala uefi özelliğini kapatmam mı gerek?
Rufus ile iso kalıbını MBR (Önyüklenebilir) seçeneği ile format imajı basacaksınız sıfırdan.
ben usb ye efi yazdırdım neden uefi diyor hala uefi özelliğini kapatmam mı gerek?
Ayrıca BİOS Menüsü BOOT seçeneklerinden UEFİ BOOT'u "Windows 7 or Legacy, Legacy Boot, yahut EFI BOOT" olarak ayarlayıp kaydetmeniz lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı