Windows 10 "Windows gezgini çalışmayı durdurdu" Hatası

Tugay

Hectopat
Yer
Muğla
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar;

En baştan anlatayim mevzuyu. Windows 7 kullanırken virüs bulaşmıştı. Avast yardımıyla temizledim. Bu sırada kendimde birkaç şey sildim. Aradan 1 gün geçti ve ben bilgisayarımı veya herhangi bir klasörü açmak istediğimde ''Windows gezgini çalışmayı durdurdu'' deyip 5-6 defa üst üste ekranı yenileyip başlat menüsünü yeniden açıyordu. Bu sırada güncelleme geldi ve Win10'a yükselttim. Şimdi bir klasöre basınca 5-6 defa ekranı yeniliyor açık ne klasör varsa kapatıyor. Bu her zaman olmuyor arada ilk klasörü açıyor 2.yi açarken yapıyor. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

Dipnot: Bu sürekli kendini yenileme sırasında ''windows sorun bildirme'' %50-60 civarı işlemci kullanıyor.

Son düzenleme:
Kendim sildim derken neleri sildiniz?

Bulaşan virüs sürekli program indiriyordu. Bende interneti kesmek dışında bir çözüm bulamıyordum. Neyin indirdiğini tespit edemedim. Program ekle kaldır menüsünden inen programları siliyordum kısaca. Rootkit ve 30a yakın trajen vs. bulmuştu.

Sabit diskinizde sorun oluşmuş olabilir. HD Tune programıyla durumunu test edin. Sorun yoksa komut satırına aşağıdaki komutu yazıp çalıştırın, bilgisayar yeniden başlatıldığında test başlayacak.
Kod:
chkdsk C: /f /r

Sorun düzelmezse gene komut satırına bu kodu yazıp çalışıtırın.
Kod:
sfc /scannow

Sorun bulursa cevap yazın yardımcı olurum.
Bu siteyi inceleyebilirsiniz.

Uğraşmak istemiyorsanız direk temiz kurulum da yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı