Windows 10 "Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir" hatası

Makaleler
1
Yer
Malatya
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Diskimi bölüp format atacaktım, her şey düzgün bir şekilde ilerliyordu Windows kurulum ekranına geldiğimde Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir." hatasını alıyorum CMD'ye girip Disk'in formatını değiştirmeye çalıştığımda Disk'in bilgilerimi atmak için böldüğüm kısmını ve Windows'un kurulu olduğu bölüm ayrı gözükmüyor ve Disk'i biçimlendirirken içindeki her şey silineceğinden ayırdığım bölümdeki bilgilerim de silinecek herhangi bir veri kaybı olmadan bir şekilde halledebilir miyim? Eski HDD'mi taktım içinde Windows 7 vardı fakat o da açılmıyor. Windows başlatılıyor ekranında kalıyor ve PC kendini resliyor. Biraz uzun oldu kusura bakmayın, yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm bölümleri biçimlendirmeden maalesef yapamazsın. Ya dosyaları farklı bir harici diske alacaksın ya da tüm gördüğün sürücüleri biçimlendirip ardından istediğin şekilde tekrar baştan bölümlendireceksin. Diğer bir yol ise format USB'si hazırlarken Rufus programından format atmaya çalıştığın sistem daha önce MBR olarak seçilmiş olduğunu varsayarak tekrar MBR seçip atarsan dosyalarının olduğu diski ellemeden sadece işletim sisteminin bulunduğu diski silip tekrar oluşturarak format atabilirsin. Umarım açıklayıcı olmuştur 👍

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı