Windows 10 winload. EFI 0xc000000e hatası

anday29

Hectopat
Katılım
18 Temmuz 2015
Mesajlar
138
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar, bugün arkadaşımın laptopuna SSD güncellemesi yapıp HDD Caddy ile de eski dosyalarına erişimi olması için bilgisayarına SSD takıp SSD'ye sıfırdan Windows kurdum. İlk başta SSD laptopun ana SATA portuna takılıydı, HDD Caddy ise CD-ROM yerine takılmıştı ve içinde eski Windows 10 kurulu HDD'si vardı. SSD'ye Windows'u kurunca bilgisayar kurulumu tamamladı ve HDD'deki dosyalara erişebiliyor muyuz diye deneme yaptık bu konuda herhangi bir problem çıkmadı fakat eski Windows kurulumdaki kullanıcısını dosyalarına erişemedik ki bunun sebebini HDD'nin yavaşlığına bağladım. Bunun üzerine bilgisayarı kapatıp SSD'yi ve Hddcaddy'yi söküp bilgisayarı eski haline getirdim ve bu sefer de winload. EFI hatası almaya başladım. Windows 10 kurulumu olan flash belleği bilgisayara takıp başlangıç onarma denediğimde ekranda saatlerdir onarımlar deneniyor yazıyor. Bundan önce de fixboot denedim fakat CMD izniniz yok dedi. Şimdi asıl soruma geçmem lazım yıllar önce Recep Baltaş tarafından çok güzel bir Windows başlatılamıyor videosu mevcut fakat video eski olduğu için yapılan düzeltmenin UEFI mı yoksa eski tip yani yanlış bilmiyorsam CSM Windows kurulumları için olduğuna emin olamadığımdan buraya konu açmayı tercih ettim. Bilgisayar benim olmadığı için formatlama ihtimalim hiç yok ve özellikle arkadaşımın yıllardır telefonunu yedeklediği HDD olduğu için dosyalara tekrar erişmem gerekli. Son olarak da eklemek istiyorum SATA to USB kablosu ile kendi bilgisayarıma takıp kullanıcılar dosyasından masaüstü vs. dosyalarına erişmeye çalıştım fakat yine aynı şekilde dosya gezginindeki bar doldu ve bir şey açılmadı ki bunun yine yavaşlıktan olduğunu düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Ekleme: Yazdıktan sonra yaşadığımın sıkıntıya sebep olduğunu düşündüğüm kısmı söylemeyi unuttum. Kafam çok dağınık olduğundan HDD Caddy'ye HDD'yi ve aynı anda SSD takılıyken SSD üzerine sıfır Windows kurmaya çalışıp boot edemedim ve direkt aklıma HDD geldi ve yerinden söküp öyle tekrar sıfırdan Windows kurdum ve masaüstüne geldim bilgisayarı kapattım HDD Caddy'ye HDD'yi taktım ve sıkıntılarım burada başladı. Yanlış düşünmüyorsam zaten HDD'yi tekrar takıp boot edemeyişimin sebebi de bu. Sıfırdan Windows kurulurken HDD üzerindeki boot dosyalarını bozdum. Tekrar teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:
Şimdi boot edip bütün diskleri silip SSD'ye Windows 10 kuruyorsun.

Boot edebilirsen çok iyi olur.
 
Şimdi boot edip bütün diskleri silip SSD'ye Windows 10 kuruyorsun.

Boot edebilirsen çok iyi olur.

Hocam özellikle belirttim bilgisayar benim değil içindeki dosyalar da önemli yoksa şu an problemim olmaycak zaten SSD'ye Windows kurulu benim sıkıntım tekrar HDD üzerindeki Windows'u boot edip yedek almak istiyorum çünkü HDD Caddy üzerindeyken en önemli dosyalara erişemedim.
 

Geri
Yukarı