Bootrec /fixmbr
Bootrec /fixboot
Bootrec /rebuildbcd
?EasyBCD programıyla başka diskte BCD dosyası oluşturabiliyorsunuz. Ama aynı kapıya çıkar. Sizin sistem dosyalarınız silinmiş olabilir o yüzden rebuildbcd işletim sistemi bulamıyordur. Önemli bir nokta ise bu işlemleri yaparken sadece bir disk takılı olsun. Ayrıca Windows klasörü yerinde duruyor mu emin misiniz? Sistem dosyaları olmalı ki evet burada işletim sistemi var deyip ekleyebilmeli. Zaten Easy Recovery Programı da burada işletim sistemi yok demiş. Büyük ihtimal sistem dosyaları silinmiş. Ama diğer dosyalarınıza 1 TB diskinizdeki Windows 10 üzerinden erişmeyi deneyebilirsiniz.
Keşke sürekli önerdiğim tekrar kurulum seçeneği Windows dışından da başlatılabilse böylece sizin gibi bozulan işletim sistemine sıfırdan temiz kurulum yapmak yerine tekrar kurulumla bütün düzeniniz aynı kalacak şekilde (programlar ve ayarları) eksik dosyalar tamamlanıp kurulum yapılabilir. Bu durumlar için kurtarma USB'si oluşturmak gerekiyor ve ya diskte kurtarma bölümü varsa buradan da geri dönüş yapılabiliyor. Kurtarma USB'si yoksa temiz kurulum yapmaktan başka çare kalmıyor.
Yeni sistemimin icindeki windows dosyasini tumuyle eski sisteme kopyalasam degistir desem olmayan dosyalar değişse oyle olurmu ama zaten eksık dosyaları bulması ıcın usbden wın10 ısosunu koyuyorum. Ordan bulması lazım degıl mı ? Bı o esay recovery denen program tonla para o işi yapamazsa kim yapıcak bırde o yenıden kopyaladıgım dosyalar eskı dosyalarımı masuustumu etkılemez dımı bı sekılde eskıye donmem lazım.Easy BCD ile uğraşmayın. Zaten işletim sistemi dosyaları olsaydı Easy Recovery ve rebuildbcd komutları işletim sistemini bulacaktı. Şu anda diğer sisteminize girin ve bozuk olan işletim sisteminde eksik dosyaları ve klasörleri araştırın winload.exe gibi bunları yerlerine kopyalamayı deneyin. Daha sonrasında rebuildbcd komutunu deneyin. Belki bir ihtimal sorununuz düzelir. Rebuildbcd komutu işi otomatik yaparken EasyBCD ile uğraşmanıza gerek yok. EasyBCD güzel program ama şu an için bir faydası dokunacağını düşünmüyorum.
Goruldugu uzere 2 ye bolunmus c hangısıne dosyaları kopyalamam lazım.Yeni sistemimin icindeki windows dosyasini tumuyle eski sisteme kopyalasam degistir desem olmayan dosyalar değişse oyle olurmu ama zaten eksık dosyaları bulması ıcın usbden wın10 ısosunu koyuyorum ordan bulması lazım degılmı bı o esay recovery denen program tonla para o işi yapamazsa kim yapıcak bırde o yenıden kopyaladıgım dosyalar eskı dosyalarımı masuustumu etkılemez dımı bı sekılde eskıye donmem lazım
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:F:\sources\sxs /LimitAccess
Yani f sürücüsü benim usb belleğim olacak dimi eve gidip deneyıyyım.USB'den Windows 10 isosunu koymak olmaz. Iso içeriği farklı kurulmuş Windows içeriği farklı. Direk Windows klasörünü kopyalamayı denerseniz de sorun yaşayabilirsiniz. Tek tek inceleyin eksik dosyaları. Fazla değilse kopyalamayı deneyin. Windows olan klasöre kopyalayacaksınız. C sürücüsü içindeki diğer dosyalarınızdan önceki işletim sisteminizin kurulu olduğu sürücü olup olmadığını anlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu şekilde çok düşük ihtimal de olsa sistemi çalıştırabilirsiniz. Sistemi çalıştırabilirseniz tekrar kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Tekrar kurulum yapınca eksik olan dosyalar tamamlanır ama programlarınız, ayarları ve dosyalarınız kaybolmaz. Düzeniniz aynı şekilde kalır. Tekrar kurulum için Windows Medya Oluşturma Aracını çalıştırıp ileri ileri ileri demeniz yeterli.
Ayrıca güvenli kipe girmeyi de deneyin. Güvenli kipe girerseniz tekrar kurulum başlatabilirsiniz.
Bu kısmı okuyun önemli. Aklıma bir şey daha geldi. Belki düzelir. Sadece bozuk diskiniz takılı olacak şekilde Windows 10 USB kurulumu ile bilgisayarı başlatın. Daha sonra sol alttaki tamir bölümünden gelişmiş ayarlardan komut satırına girin ve bu komutu çalıştırın.
Kod:Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:F:\sources\sxs /LimitAccess
F sürücüsü Windows 10 usb kurulumunun yer aldığı sürücü olacak. USB hangi sürücü olduğunu anlamak için tek tek F: gibi sürücü adlarını yazıp enter dedikten sonra dir yazıp çalıştırın. Setup.exe dosyasının olduğu sürücü USB sürücüsüdür.