Windows 10 yanına Windows 7 nasıl dual boot yapılır?

Akbal

Decapat
Daha fazla  
RAM
4 GB RAM
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GT 420
İşlemci
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz
Merhaba bugün Windows 10'nun yanında Windows 7 kurmak istiyorum. Yerel diskim dolu ama data diskim boş. Data diskini nasıl bölebilirim? Yer alanı fazla da. Bir de şunu soracağım: Farklı diske yükledikten sonra Windows 7 değil mi kalır yoksa hangi sistemde başlatacağını sorar mı? Onu merak ettim.

Eğer 2 farklı diske kurarsan yani Partition değil de 2 farklı diske kurarsan bootloaderda seçme ekranı muhtemelen gözükmeyecektir. PC açılırken boot tuşuna basarak boot diski seçiminde kurduğun 2.diski seçerek başlatabilirsin.
Bootloadera eklemek için EasyBCD aracını kullanarak manuel olarak ekleyebilirsin. Böylece bilgisayarını her açtığında boot tuşu ile seçmen gerekmez.

Eğer 2 farklı diske kurarsan yani Partition değil de 2 farklı diske kurarsan bootloaderda seçme ekranı muhtemelen gözükmeyecektir. PC açılırken boot tuşuna basarak boot diski seçiminde kurduğun 2.diski seçerek başlatabilirsin.
Bootloadera eklemek için EasyBCD aracını kullanarak manuel olarak ekleyebilirsin. Böylece bilgisayarını her açtığında boot tuşu ile seçmen gerekmez.

Peki nasıl bootloader seçme ekranı gelmesi için ne yapmalıyım?

Peki nasıl bootloader seçme ekranı gelmesi için ne yapmalıyım?

EasyBCD uygulamasından "yeni kayıt ekle" yapıp Windows'u kurduktan sonra 2.diskin harfini eklemen gerekir. Görselden sürücü harfini seçip kayıt ekle tuşuna basman yeterli olur sandığım kadarıyla.

1717851636849.png

Bir sorun olursa "önyükler mönüsü düzeni" kısmından düzenleyebilirsin (ama dikkat et mevcut olan işletim sisteminin kaydını silme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı