Windows 10 yavaş açılma sorunu

cankerem

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma UEFI Wındows 10 Pro kurdum fakat açılış çok yavaş. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalıştırı açıp msconfig yaz. Gelen ekrandan önyükleme sekmesine tıkla, gelişmiş seçeneklerden işlemci sayısını işaretleyip olabilecek en yüksek sayıyı seç.
Sonra hizmetler sekmesine gel, Tüm microsoft hizmetlerini gizle deyip tümünü dere dışı bırak.
Son olarak sistemi yeniden başlat.

Çalıştırı açıp msconfig yaz. Gelen ekrandan önyükleme sekmesine tıkla, gelişmiş seçeneklerden işlemci sayısını işaretleyip olabilecek en yüksek sayıyı seç.
Sonra hizmetler sekmesine gel, Tüm microsoft hizmetlerini gizle deyip tümünü dere dışı bırak.
Son olarak sistemi yeniden başlat.

Dediklerinizi yaptım işlemci sayısını max 4 e çıkardam fakat hala aynı

Sürücüleri güncellediniz mi?

Evet sürücülerim güncel

Raporu ekliycem bunun dışında HD tune 5.60 programıyle tarama yaptım sorun çıkmadı fakat HEALTH bölümü warning gösteriyo AIDA 64 ile baktıgımda sorun gözükmüyo yavaş açılma sebebi nedir sizce

İndir Report htm

Cevabiniz nedir

BIOS güncelleyin. BIOS Update for Windows 8.1 (32-bit, 64-bit), Windows 10 (32-bit, 64-bit) - ideapad 500-14ISK, ideapad 500-15ISK - Lenovo Support

HD Tune Pro sonuçları önemlidir. HD Tune Pro 5.60 ile health bölümünden bir screen bir de Error Scan (quick scan'da tik olmadan) yapıp onun da screenını eklerseniz hddnizde sorun olup olmadığını görebiliriz.

Ekran Görüntüsü (2).png

Error Scand'a (hızlı taramayı etkinleştirmeden) tarama yaptım bir sorun çıkmadı ama bilgisayarım yavaş açılıyor. Bunlara ek olarak %100 disk kullanım oluyor. Acaba hepsinin sorunu aynı mı ?

Eki Görüntüle 208558

Error Scanda (hızlı taramayı etkinleştirmeden) tarama yaptım bi sorun çıkmadı ama bilgisayarım yavaş açılıyo bunlara ek olarak %100 disk kullanım oluyo acaba hepsinin sorunu aynımı

Ekran Görüntüsü (1).png

Arada bir de bilgisayarımın CPU hızı tavan yapıyor. Sorunum yavaş açılması sebebi nedir anlamış değilim, şimdiden teşekkürler.

Önemli verileri harici bir ortama yedekleyin. Harddiski biçimlendirip öyle temiz bir Windows 10 kurulumu gerçekleştirin. Sorun HDD'de.

Yakın zamanda kurmuştum Windows 10'u. Peki tekrar kurarsam sorun duzelir mi ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı