Windows 10 yavaş kapanıyor

onur1030

Hectopat
Merhabalar, dün Windows 10 20H2 için yayınlanan KB4580364(19042.610) güncelleştirmesini yükledim. Daha sonra Ek'te sizlerle paylaştığım ekran görüntüsündeki yazı yarım saniyelik bir şekilde çıkıp kayboluyor(yazıyı telefonla video çekerek yakaladım çünkü gözle okunmuyor) ve Windows'un biraz geç kapanmasına neden oluyor. İşin garip tarafı herhangi bir şey de açık değil zaten güncellemeden önce böyle bir şey yoktu. Güncellemeyi kaldırma seçeneğini aktif etmemiş Microsoft maalesef. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201103_174623_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20201103_174623_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    82,5 KB · Görüntüleme: 111
Önizleme olduğu için kendi isteğime göre yüklemedim, ama şunu fark ettim bilgisayar önceden açılırken logo yükleme gözükmeden direk hoşgeldin yazısına denk gelirdim. Şuan yarım çubuk dönüp hoşgeldin yazısı gelip orada biraz sanki eskiye göre uzattı gibime geliyor. Bu kullandığım sürücü ile ilgili mi değişti bilmiyorum.

Windows olay görüntüleyicisi ile baktığımda Ekran Görüntüsündeki uyarıyı gösteriyor.
Durumu Microsoft'a bildirmiştim. Problemin en son gelen güncellemeden kaynaklı olduğunu ve birçok kullanıcıda da var olduğunu söylediler. Aynı durumu yaşayan arkadaşlar için bilgilendirmek istedim.
Sorun ilginç bir şekilde Geforce Experience'den kaynaklanıyor. Msconfig ile hizmeti devre dışı bıraktığımda sorun çözülüyor. DDU ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurdum sonuç değişmedi. Merak ettiğim aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı yoksa durum sadece bende mi böyle.

Dosya Ekleri

• kapatma performans.png
    kapatma performans.png
    164,1 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı