Windows 10 Yavaşlama Sorunu

ndkandr

Kilopat
Daha fazla  
En son 2015'te kullanmıştım Windows 10'u. O zamanlar böyle yavaş değildi. Şimdi ise insanı uyuz ediyor. Çoğu zaman basit işlemleri bile uzun sürede yapıyor. Bilgisayar i5 işlemcili ortalama bir bilgisayar. KMS falan yüklü değil. Daha etkinleştirmedim. Fazla program da yüklemedim.

Çözüm
Windows'u etkinleştirip kullanmalısınız. Sürücüleri manuel olarak güncelleyin. BIOS güncel değilse güncelleyin.
Windows etkinleştirmeden kullanınca bazı ayarlarını kullanamadığınız gibi arka planda sürekli Microsoft geri bildirim yolluyor.

Windows 10 temiz kurulum ile geçiş yapın.
İnternet üzerinden 15-30 ₺ bir lisans anahtarı satın alın. Windows'u etkinleştirin.
Bağlantıdaki rehberi harfiyen uygulayın.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat

En son 2015'te kullanmıştım Windows 10'u. O zamanlar böyle yavaş değildi. Şimdi ise insanı uyuz ediyor. Çoğu zaman basit işlemleri bile uzun sürede yapıyor. Bilgisayar i5 işlemcili ortalama bir bilgisayar. KMS falan yüklü değil. Daha etkinleştirmedim. Fazla program da yüklemedim.
Windows güncellemelerini yapınca yavaşlıyor.

Sitede performans artırmak için uzun konular var bakabilirsin. Ben sana bir özet geçeyim:
Windows'un disk temizleme, disk birleştirme ve otomatik bakımı yapmalısın. Sistem geri yükleme kapasitesini azaltabilir ve silebilirsin çok farkediyor eğer doluysa.(hdd kullanıyorum)
Wise disk cleaner(ayarlardan güvenli silme seçili) ve wise registry cleaner(şart değil ama ben kullanıyorum sadece güvenli modunu kullanmanı öneriririm,) ccleaner gereksiz.
Windows 10'nun silinebilen çöp oyun ve uygulamaları silmen rami çok rahatlatıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı