Windows 10 yüklenirken yeni birim oluşturulamıyor

Soap1907

Hectopat
RAM
2x8 GB Adata XPG Gammix 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
Patriot Burst 120GB SSD + 1TB Toshiba 7200 RPM HDD
Ekran kartı
Radeon RX 5500 XT 4 GB
Anakart
MSi B460M-A Pro
İşlemci
İntel i3 10100f
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşımın bilgisayarında bir sorun oluştu ve sistemi dondu. Daha sonra bilgisayarı tekrar açtığında doğrudan BIOS'a yönlendirdi. Ben de bundan işletim sisteminin bir şekilde silindiğini düşündüm. Sorunsuz bir şekilde format USB'si oluşturup Win 10 yüklemesi için çalıştırdık. Ancak sistemin daha önce kurulu olduğu SSD 'Ayrılmamış Alan' olarak görünüyordu ve 'Yeni' butonuna basınca kum saati sembolü geliyor ve 3-5 dakika sonra birim oluşturmadan öylece duruyor. Sanırım SSD'de bir problem oluştu. Ancak sağlam görülen HDD'ye de kurmayı deneyince yine bekletip bir ilerleme gerçekleştirmedi sistem. İşin içinden çıkamadık. Önerisi olanları bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Merhaba arkadaşlar. Arkadaşımın bilgisayarında bir sorun oluştu ve sistemi dondu. Daha sonra bilgisayarı tekrar açtığında doğrudan BIOS'a yönlendirdi. Ben de bundan işletim sisteminin bir şekilde silindiğini düşündüm. Sorunsuz bir şekilde format USB'si oluşturup Windows 10 yüklemesi için çalıştırdık. Ancak sistemin daha önce kurulu olduğu SSD 'ayrılmamış alan' olarak görünüyordu ve 'yeni' butonuna basınca kum saati sembolü geliyor ve 3-5 dakika sonra birim oluşturmadan öylece duruyor. Sanırım SSD'de bir problem oluştu. Ancak sağlam görülen HDD'ye de kurmayı deneyince yine bekletip bir ilerleme gerçekleştirmedi sistem. İşin içinden çıkamadık. Önerisi olanları bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Kurmaya çalıştığın setup MBR olabilir mi artık yeni nesil diskler GPT'yi destekler ya da tam tersi olabilir disk MBR setup GPT olabilir.

Flash bellekte sıkıntı olabilir yada harddiskte. Benim arkadaşımın bilgisayarına format atarken hata veriyodu yüklerken. Sorunun sonra flash bellekte olduğunu öğrendik.

Kurmaya çalıştığın setup MBR olabilir mi artık yeni nesil diskler GPT'yi destekler ya da tam tersi olabilir disk MBR setup GPT olabilir.
Öyle bir uyarı almıyoruz. MBR-GPT durumlarında uyarı veriyor kurulum. Diskteki bölümleri silip tekrar oluşturunca sorun kalmıyor. Buradaki problem, kendi kendine içinde Windows'un da olduğu birimleri silen ve tekrar birim açmamıza müsaade vermeyen SSD bence. Ama SSD yanmadıysa vs. bu sorunu nasıl çözebileceğimizi bilmiyoruz. Yandıysa zaten yenisini alırız. Ama BIOS'ta SSD görünüyor: FIRMWALL vs. bir şeyler yazıyor SATA portunda.

Öyle bir uyarı almıyoruz. MBR-GPT durumlarında uyarı veriyor kurulum. Diskteki bölümleri silip tekrar oluşturunca sorun kalmıyor. Buradaki problem, kendi kendine içinde Windows'un da olduğu birimleri silen ve tekrar birim açmamıza müsaade vermeyen SSD bence. Ama SSD yanmadıysa vs. bu sorunu nasıl çözebileceğimizi bilmiyoruz. Yandıysa zaten yenisini alırız. Ama BIOS'ta SSD görünüyor: Fırmwall vs. bir şeyler yazıyor SATA portunda.

Setup problemli olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı