Windows 10 yüksek RAM kullanım oranı sorunu

BlackSea57

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bilgisayarımda 8 GB RAM var. Bu 8 GB RAM'in yarısını bile kullanıyor dahi olsa %90 gibi bir kullanım gösteriyor.
Kısaca açıklamak gerekirse 8 GB RAM sanki 4 GB gibi çalışıyor. Doğal olarak 1-2 GB RAM kullanan oyunda bile yüzde oranı 80 90'ı bulmakta. Aşağıda konu ile ilgili birkaç ekran görüntüsü paylaşacağım.
Ayrıca Windows 10 sistemlerde yüksek RAM kullanımı normal, sistem hazırda bekletiyor sonrasında daha hızlı çalışmasını sağlıyor gibi yorumlar okudum fakat benim durumum daha farklı. Bende mevcut olan RAM ile kullanılan RAM orantısı bu sebeple de kasmalar meydana geliyor.
Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkürler.

1.png 2.png 3.png

8 GB RAM var kullanılan ile gösterilen çok farklı.
%90 kullanıyor diyor ama toplasan 2 GB ya var ya yok. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 4.png
    4.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 152
Ekran görüntülerini attığınız Görev Yönetcisindeki Performans sekmesinde bulunan Kaynak İzleyiciye tıklayın. Kaynak İzleyicide Bellek sekmesine geçin ve üstteki değerlerden Çalışma Kümesi (KB)'ne tıklayarak en çok fiziksel bellek tüketen uygulamalar üste gelsin. Öyle iken ekran görüntüsünü paylaşın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı