Windows 10'a geçilmeli mi?

odyssey

Hectopat
Daha fazla  
Hocam ben şu an Windows 8.1 pro 32 bit kullanıyorum.
Daha önce bir kaç kez Windows 10 pro 32 bit ve 64 bit denedim.
Acemice yaptığım karşılaştırmalarda elde ettiğim sonuçlar yaklaşık olarak şöyle.
Bilgisayarımda windows 8.1 pro 32 bit, windows 10 pro 64 bit'ten 3 kat hızlı ve esnek çalışıyor.
Program ve oyun kurulumunda ya da kullanımında.
Şimdi bu durumda illa geçmem gerekiyormu en yeni sürüm olduğu için yoksa bir müddet daha 8.1 kullanmaya devam edeyim mi?
Bu arada sistemim şöyle:
Anakart: Asus P5GC-MX1333 (2009 model)
İşlemci: Pentium Dual Core E5200 2.50 ghz (2008 model)
Bellek: Kingston 3 GB DDR2 (2009 model)
Ekran kartı: Sapphire Radeon HD 5450 512 MB 64 bit (2012 model)
Power Supply: Everest 300 watt (2014 model)

Son düzenleyen: Moderatör:
Core 2 Duo E6600 2.4 GHZ
4 GB DDR2 800 Mhz
Radeon HD 4850
64 GB SSD (Sata 1)

Bu cihaz ile sorunsuz Windows 10 kullanıyorum. Windows 8.1'den performans olarak geride değil. Yakın performansta diyebilirim. Windows 10 10586 ile gelen sıkıştırılmış bellek özelliği sistemi biraz rahatlattı. Zamanında Windows 8.1'i 3 GB bellek ile de kullanıyordum. Açık programlara dikkat ederseniz sıkıntı çıkmıyordu.

Hocam şimdi muallakta kaldım..
Geçeyim mi yoksa geçmeyeyim mi ?
İlk gönderimde belirttiğim gibi win 8.1 şu an bilgisayarımda win 10 dan 3 kat hızlı çalışıyor..
Peki bunun nedeni ne olabilir ?
Bazı kullanıcılar sistemlerinde win 10'un win 8.1 den hızlı çalıştığını söylüyor ama durum bende tam tersi..
Kafamı karıştıran da bu zaten..
Çok basit bir örnek vermek gerekirse Zuma Deluxe oyunu bende win 10 da 3 saniyede kurulurken win 8.1 de kurulumu 1 saniye bile sürmüyor..
Acaba rica etsem bir kaç tavsiye daha alabilirmiyim ?

Temiz önyükleme yapıp farkı gözlemleyin.
https://support.microsoft.com/tr-tr/kb/929135

Windows 8 ve Windows 10 önizleme sürümünlerini kullandım. Windows 10 performans olarak Windows 8'den geride değil. Tabi Windows 10'da sıkıntılar yaşanmıyor değil. Genellikle sorunlar sürücü kaynaklı oluyor. Doğru sürücüleri kurduktan sonra ve bilgisayarda çalışan programları çok iyi takip ettikten sonra Windows 8'den 3 kat yavaş bir Windows 10 deneyimi yaşamazsınız.

Eğer temiz kurulum ile geçeceksen geçip bir dene. Ben update ile Windows 10' a geçtim ve sonuç olarak 8.1' den yarısı kadar performans alabildim hem sistem işleyişi hemde ekran kartı yönünden sürücüler güncel olduğu halde. 1 ay sonra tekrar 8.1' e geri döndüm. Kullandığım cihaz İ5 3230M işlemci 8 GB ram ve GT 740M ekran kartı.

Güncel kalmak çok önemli. Bence geçmelisiniz. Şuan performans konusunda bence en iyisi Windows 10. Performans güncellemeleride devam ediyor. Belki normal sisrem kullanımında yavaş hissedebilirsiz ama programlarda çok fark ediyor.

Yükseltme ile geçersen tabii ki yavaş çalışır, bilgisayarı tekrar yükselt ne kadar dosyan varsa yedeğini al, "ayarlar > güncelleştirme ve güvenlik > kurtarma > bilgisayarı sıfırla" konumundan bilgisayarı tamamen sıfırla, sana soracak "kişisel dosyalar kalsın mı" diye hayır de sonra "sıfırlanacak bölüm sadece Windows'un kurulu olduğu sürücü" de, ürün anahtarın anakartına işlenmiş olacak ardından temiz kurulum yap, sana key soracak temiz kurulum sırasında, "ürün anahtarım yok" de bittiğinde otomatik etkinleştirme yapacak bu işlemler sonunda istediğin zaman sıfırdan kurulum yapabileceksin ve bilgisayarın artık çok çok çok daha hızlı çalışacak. Bizzat tecrübe ederek gördüm.

Yükseltme ve sıfır kurulumda hız çok fark eder mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…