Windows 10'a Geçilmeli mi?

Üst düzey bir bilgisayar kullanıyorsanız ve gamersanız geçin bence de.. Bireysel kullanımda problemleri hissetmiyorsunuz pek, sizlik bir durum çıkmıyor çünkü ama kurumsal olarak veya çoklu kullanıyorsanız facia o zaman başlıyor...

XP'nin format sonrası problemsiz çalışması 4-5 ay sürüyordu.
Vista zâten başlı başına ağır, hantal bir işletim sistemi idi.

2009 da windows 7 ilk çıktığında kurdum bilgisayara. Tam üç sene formatsız tıkır tıkır çalıştı. Bir gün bilgisayarda "mâvi ekran" hatâsı aldım. İşletim sisteminden zannedip format attım. Halbuki RAM'lerden birisi ârızalanmış. Anlayacağınız, bir problem olmasa aynı format ile windows 10 çıkana kadar kullanacaktım windows 7'yi.

Ben teknik detaylara inecek düzeyde bilgili değilim.
Eskilerin tâbiri ile "Direksiyon şoförü"yüm.
Fakat; birkaç tesbitimi aktarabilirim.

Windows 7'nin ilk açılışı çok ağır. Bilgisayarın açma anahtarına bastığımda, tam kullanılabilir duruma gelinceye kadar, iki dakika geçiyordu. Windows 10 da bu süre 15-25 saniye. Windows 7'nin sp2'si çıkmadı. Format sonrası günceleme boyutu 1 GB'ın üzerinde. Ayrıca; bu güncellemeler yaklaşık iki veya üç gün içerisinde gerçekleşebiliyor. Teknik bir sorun mu var; yoksa windows 10 satışlarını tetiklemek için kasıtlı mı yapıyorlar bilemiyorum.

Windows !0'un "yapı 1511" olanı daha kararlı çalışıyordu sanki. Misâl; ısı değerlerini görmek için AIDA64 programını açtığımda - Bilgisayar boşta iken - CPU voltaj değeri kararlı biçimde 0,744 olarak görünüyordu. Herhangi bir program devreye girmediği veya güncelleme başlamadığı takdirde, bu rakam genelde hiç değişmiyordu. Son güncelemeler akabinde CPU voltaj değeri 0,744'te kararlı biçimde durmuyor. Zaman zaman 0,900 hatta 1000 v üzerine çıkıyor. Tabi bu durum CPU ısısını PC boşta iken bile yükseltiyor. Anlattığım husus nedeniye endişe etmekteyim; "acabâ bu durum virus nedeniyle mi yoksa işletim sistemindeki kararsızlık yüünden mi oluyor ?" diye.

Son düzenleme:
Mac os'dan geçtim. Tek avantajı oyun oynayabiliyor olman onun dışında macle kıyasladığımda hep geride. kah tasarım kah stabilite..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı