Windows 10'a PlayStore kurulur mu?

393060

Kilopat
Makaleler
3
İyi sosyaller. Emülatör'den bahsetmiyorum Windows 11 için çıkmış olan Play Store'den bahsediyorum belki bir ihtimal Windows 10'da da çalışabilir. Zaten Windows 11, Windows 10'un modifiye edilmiş hali değil mi?

Nasıl kurulduğunu anlatılan bir link var ise denemek istiyorum. Kendi bilgisayarımda denemeyeceğim her ihtimale karşı ya sanal makine ya da yedek Hard Disk'te deneyeceğim.

İyi sosyaller. Emülatör'den bahsetmiyorum Windows 11 için çıkmış olan Play Store'den bahsediyorum belki bir ihtimal Windows 10'da da çalışabilir. Zaten Windows 11, Windows 10'un modifiye edilmiş hali değil mi?

SDK uyumsuz ikincisi orijinal Wsa'da Play Store yok üçüncüsü wsa vm mantığı var temelinde. Yani BlueStacks ile çalışma mantığı aynı BlueStacks VirtualBox kullanıyor.

Edıt: Basitleştirecek olursak, wsa temelde bir sanal makinedir WSL gibi biraz daha herkesin anlıcağı dile dökecek olursam emulator diyebiliriz. Orijinal Wsa'da Google Play veya Google servisleri maalesef yok. Geliştiriciler orijinal dosyayı bozarak yüklemenin yolunu buldular ve kullanılıyor. Sanal makinede wsa denersen mantıken sanal makine içinde sanal makine olacak perfomansta iyi olmıyabilir.

W11 için çıkmış olan şeyi yaptım. Zaten halihazırda gelen bir şey de değil öyle mağaza'dan yükle denilip yüklenen bir şey de değil. Eğer sırf bunu istiyorsan W11 geçmelisin. Açıkçası ben beğenmiştim. Uygulamaların kısayollarını başlat menüsüne eklemiştim sanki Android ve Windows bir arada çalışıyor gibi istediğim mobil uygulamaya erişebiliyordum. Ancak gömülü hale gelmesini ya da daha kolay kurulum yapılabilir hale (meali resmi destek verilmesini) gelmesini bekliyorum. WSA Tools falan yapıyorsun GitHub'dan ve de üzerine gapss yüklüyorsun. Tam erişime açılsa bunlar olmaz.

W11 için çıkmış olan şeyi yaptım. Zaten halihazırda gelen bir şey de değil öyle mağaza'dan yükle denilip yüklenen bir şey de değil. Eğer sırf bunu istiyorsan W11 geçmelisin. Açıkçası ben beğenmiştim. Uygulamaların kısayollarını başlat menüsüne eklemiştim sanki Android ve Windows bir arada çalışıyor gibi istediğim mobil uygulamaya erişebiliyordum. Ancak gömülü hale gelmesini ya da daha kolay kurulum yapılabilir hale (meali resmi destek verilmesini) gelmesini bekliyorum. Wsa Tools falan yapıyorsun GitHub'dan ve de üzerine gapss yüklüyorsun. Tam erişime açılsa bunlar olmaz.

İç içe getirmeleri pek mümkün değil Windows NT ile Linux Kernel'i farklı ama günün birinde Windows kendi kernelini bırakıp Linux kerneline geçerse neden olmasın. Aksi taktirde bence hep vm olarak çalışacak.

İç içe getirmeleri pek mümkün değil Windows NT ile Linux Kernel'i farklı ama günün birinde Windows kendi kernelini bırakıp Linux kerneline geçerse neden olmasın. Aksi taktirde bence hep vm olarak çalışacak.

Açıkçası benim demek istediğim o kadar değil de hani Sandbox Mode için sistem özelliklerinden aktif edip kullanıyorduk ya? O şekilde bir hale gelmesini bekliyorum. Ya da en azından Microsoft Store'a eklenir oradan tek tuşla BlueStacks kurulumu yapar gibi yüklersin.

Açıkçası benim demek istediğim o kadar değil de hani sandbox mode için sistem özelliklerinden aktif edip kullanıyorduk ya? O şekilde bir hale gelmesini bekliyorum. Ya da en azından Microsoft Store'a eklenir oradan tek tuşla BlueStacks kurulumu yapar gibi yüklersin.

Geçen bunu araştırmıştım sanırım amaçları şey telefondaki şekil ile bırakmak istiyorlar gerisi uygulama geliştirici versin size desteğe gibi umarım öyle bir amaçları yokturda sadece benim teorim olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı