Windows 10’a Ultimate Performance Modu Geliyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Yeni mod, işlemcinin güç tasarruf özelliklerini durdurarak performansı artırıyor. Günümüzdeki işlemciler düşük ısı üretmeleri ve güç tüketmeleri için çeşitli tasarruf teknolojilerini kullanıyorlar. Bu teknolojiler işlem gücüne ihtiyacın az olduğu zamanlarda saat hızını ve gerilimi düşüyor. Saat hızı düşürülen işlemciler, performans gerektiren herhangi bir işlemde hızını maksimum seviyeye çekiyor. Bu geçişin hızı mikrosaniyelerlerle ölçülmesine rağmen, bilgisayarı […]

Windows 10’a Ultimate Performance Modu Geliyor Technopat

Daha fazlası...

Ryzen işlemci kullananlar için bu mod çoktandır var ve AMD Ryzen ile bu güç modunu kullanmanızı tavsiye ediyor. Ryzen Power Plan.

Ryzen işlemci kullananlar için bu mod çoktandır var ve AMD Ryzen ile bu güç modunu kullanmanızı tavsiye ediyor. Ryzen Power Plan.
Var evet, balanced power diye geçiyor. Anakartın sitesinden bu güç planını içerdiği söylenen chipset sürücüsünü yüklememe rağmen bendr görünmedi.

Hocam chipset sürücüsü 17.40 üstü yükledikten sonra görünmesi gerek, hatta şu an chipset sürücüsü 18.10 daha günceli de çıktı. Belki anakart sitesinde eski sürücü vardır AMD'den de bir kontrol edin. Ben R3 kullanıyorum güç seçeneği mevcut.

Fakat bu güç seçeneği ile sistem random olarak 30-40 dk da bir 10-15 saniye takılıyor. Ben buna bağladım.

Var evet, balanced power diye geçiyor. Anakartın sitesinden bu güç planını içerdiği söylenen chipset sürücüsünü yüklememe rağmen bendr görünmedi.
Hocam chipset sürücüsü 17.40 üstü yükledikten sonra görünmesi gerek, hatta şu an chipset sürücüsü 18.10 daha günceli de çıktı. Belki anakart sitesinde eski sürücü vardır AMD'den de bir kontrol edin. Ben R3 kullanıyorum güç seçeneği mevcut.

Fakat bu güç seçeneği ile sistem random olarak 30-40 dk da bir 10-15 saniye takılıyor. Ben buna bağladım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı