Windows 10'da bulduğum açık

Windows 10'da ücretsiz olarak bir lisans anahtarı elde edip bu ücretsiz olarak edilen lisans anahtarını sonsuza kadar bir Microsoft hesabına bağlayıp ve böylece yeni formatlanmış her bilgisayarda ücretsiz olarak bu Microsoft hesabını girdiğimde sonsuza kadar lisans sahibi olduğum bir açık keşfettim.

Bu açığı Microsoft ile paylaşsam, bana para ödülü verir mi?

Windows 10'da ücretsiz olarak bir lisans anahtarı elde edip bu ücretsiz olarak edilen lisans anahtarını sonsuza kadar bir Microsoft hesabına bağlayıp ve böylece yeni formatlanmış her bilgisayarda ücretsiz olarak bu Microsoft hesabını girdiğimde sonsuza kadar lisans sahibi olduğum bir açık keşfettim.

Bu açığı Microsoft ile paylaşsam, bana para ödülü verir mi?

Hocam bu bilindik bir bilgi sanırsam.

HWID açığı var ve bunu bilerek yapıyorlar. Malum bir yöntemle HWID'iniz kalıcı olarak etkinleştiriliyor. Format atsanız dahi etkinleşmiş oluyor. Kapatsalar bunu kapatırlardı.
Açıktan ziyade, bu yöntemi kötü amaçla kullanmak daha doğru olur bence.

Yani şimdi cracklı bir lisanslama yöntemi ile Windows'u etkineştirip, daha sonra Microsoft hesabı girmek yeterli oluyor. Ondan sonra zaten istediğin bilgisayarda Windows'u crack yapmadan sonsuza kadar etkinleştirilebiliyor Microsoft hesabıyla.

Bu şimdi açık değil mi ya da açık olduğu halde Microsoft bunu kapatmadı mı? İlk çıktığı yıllarda yaptığım crackli bir Windows 10'u, Microsoft hesabımla etkinleştirdim. O günden bu yana 10 kere format atmışımdır, ancak 5 para vermeden sadece Microsoft hesabımı girerek, Windows 10'u ücretsiz kullanıyorum.
Bu dediğiniz bir açık değil ki. Retail lisanslar Microsoft hesabı sayesinde farklı sistemlere taşınabiliyor. :)

Parayı unutun hocam siz.

Hocam bu bilindik bir bilgi sanırsam.

HWID açığı var ve bunu bilerek yapıyorlar. Malum bir yöntemle HWID'iniz kalıcı olarak etkinleştiriliyor. Format atsanız dahi etkinleşmiş oluyor. Kapatsalar bunu kapatırlardı.

Açıktan ziyade, bu yöntemi kötü amaçla kullanmak daha doğru olur bence.

Bunu herkes biliyor, açık falan değil yani.
Acaba kaç TL ödül düşünüyordunuz 😃

Bu ne açığı ya, ben bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft'un sistemini kötü amaçla kullanıyorlar dediğim gibi. Normalde bu bir özellik: Lisansınızın Microsoft hesabınızla senkronize olması.

Yani buradaki olay lisansınızın Microsoft hesabıyla senkronize olmasından ziyade lisansı elde etme yönteminiz. Lisansı da KMS yöntemini kandırarak elde etmişsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı