Windows 10'da HDD yavaş çalışıyor

1 TB bir HDD mevcut, Windows 10 ile sürekli sorun çıkartıyor. Ama Windows 7 kurulu bilgisayarda sorunsuz çalışıyor. Bunu nasıl çözeriz? Windows 10'da takılıyken, bilgisayarın açılırken geç açılmasına; kapanırken de geç kapanmasına neden oluyor. Arada bir kafa sesi geliyor, HDD'yi tıkladığımda ise yanıt vermiyor. Ama dediğim gibi Windows 7 kurulu bilgisayara takınca, başta disk gözden geçirme işlemi yapıp gayet rahat şekilde kullanılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Windows 10 HDD ile kullanmak çok rahatsız edici bir şey, Windows 7 HDD ile rahat çalışabiliyor. Windows 10'u rahat kullanmak istiyorsanız SSD kullanmalısınız.

Sistem SSD'ye kurulu, HDD'yi film arşivi için kullanıyorum. Ama dediğim gibi sorunlar çıkıyor sürekli. Win7 ile disk gözden geçirme işlemi sonunda birkaç gün iyi gidiyor, sonra yine teklemeye, sistemi yavaşlatmaya başlıyor. Bazen HDD takılıyken PC'yi kapatıyorum, monitör kapanıyor ama fanlar ledler falan 10 dakika daha çalışmaya devam ediyor.

64 veya 120 GB SSD alıp DVD okuma kısmını çıkarın.

O kısma SSD kızağı alın ( SSD ölçüsüne uygun şekilde)

Sonra o kızağın içine SSD koyun ve söktüğünüz DVD okuyucu yerine bu kızağı takın.

Ben bu şekilde sorunumu çözdüm.

2- 3 dakikada açılan laptopum şu an 11 saniyede açılıyor.

Bazen HDD takılıyken PC'yi kapatıyorum, monitör kapanıyor ama fanlar ledler falan 10 dakika daha çalışmaya devam ediyor.
Bunun nedeni hızlı başlatma olur genelde. Kapatmak için aşağıdaki rehberi kullanabilirsiniz.

HDD bozuk olabilir mi?

Veya işlemleri HDD üzerinden yapıyorsanız yine aynı hantallık olabilir.

Bir de önbellek klasörünü temizleyiniz;

Windows/ çalıştır/ temp
Windows/ çalıştır/ %temp%

HDD ile windows 10 kullanırken sürekli defrag yapmalısınız. SSD Satın alın eğer alacak durum'da değilseniz linux distrolarına göz atabilirsiniz veya Windows 10 kullanıcam ben illa diyorsanız sorunsuz şekilde windows 10'nun modlanmış superlite versiyonları var onları kullanabilirsiniz eğer bunuda yapamıyorsanız sürekli defrag yaparak Hard diski hayatta tutmaya çalışabilirsiniz.

Sisteminizi bir temizlik programı ile elden geçirerek hard diskinizi şuan hızlandırabilirsiniz biraz ama işe yaramazsa bir ssd alın veya linux distrolarına veya modlanmış windows superlite versionlarına bakın.

KCS Iron Cleaner incelemesi

Speed up your PC: O&O Defrag 24

Ayrıca başlıkta ben ''HDD yavaş çalışıyor'' yazmadım.
Konuyu açan kişi keyfi davranmış sanırım. Ben HDD'nin yavaş çalıştığını yazmadım hiçbir satırda? Konuyu farklı yerlere çekiyor? Başlıkları fazla bozup kafanıza göre yazmazsanız sevinirim!
HDD bozuk olabilir mi?

Veya işlemleri HDD üzerinden yapıyorsanız yine aynı hantallık olabilir.

Bir de önbellek klasörünü temizleyiniz;

Windows/ çalıştır/ temp
Windows/ çalıştır/ %temp%
HDD'yi HDTune programı ile kontrol etmiştim, hiçbir sorun çıkmamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…