Windows 10'da HDD yavaş çalışıyor

Ayrıca başlıkta ben ''HDD yavaş çalışıyor'' yazmadım.
Konuyu açan kişi keyfi davranmış sanırım. Ben HDD'nin yavaş çalıştığını yazmadım hiçbir satırda? Konuyu farklı yerlere çekiyor? Başlıkları fazla bozup kafanıza göre yazmazsanız sevinirim!

HDD'yi HDTune programı ile kontrol etmiştim, hiçbir sorun çıkmamıştı.
Defrag yaptınız mı?

Ayrıca başlıkta ben "hdd yavaş çalışıyor" yazmadım.
Konuyu açan kişi keyfi davranmış sanırım. Ben HDD'nin yavaş çalıştığını yazmadım hiçbir satırda? Konuyu farklı yerlere çekiyor? Başlıkları fazla bozup kafanıza göre yazmazsanız sevinirim!

Yalnızca Windows SSD'nize yüklüyse diğer işlemleri HDD'den yapacağınız için hantallık devam eder.

Donma- kasma gibi...

Ben bu sebepten 256 GB SSD aldım, oyun yüklememe rağmen yer kalıyor.

Maalesef Windows 10 kullanacaksak HDD'yi hayatımızdan çıkarmamız gerekli...

HDD ile windows 10 kullanırken sürekli defrag yapmalısınız. SSD Satın alın eğer alacak durum'da değilseniz linux distrolarına göz atabilirsiniz veya Windows 10 kullanıcam ben illa diyorsanız sorunsuz şekilde windows 10'nun modlanmış superlite versiyonları var onları kullanabilirsiniz eğer bunuda yapamıyorsanız sürekli defrag yaparak Hard diski hayatta tutmaya çalışabilirsiniz.

Sisteminizi bir temizlik programı ile elden geçirerek hard diskinizi şuan hızlandırabilirsiniz biraz ama işe yaramazsa bir ssd alın veya linux distrolarına veya modlanmış windows superlite versionlarına bakın.

KCS Iron Cleaner incelemesi

Speed up your PC: O&O Defrag 24
Sistem SSD'ye kurulu. PC'ye Win7 yüklenmiyor maalesef. Yeni düzenin çakallıkları işte. Defrag ile de defalarca işlem yaptım. Ve dediğim gibi HDTune programında sorun gözükmedi.
Yalnızca Windows SSD'nize yüklüyse diğer işlemleri HDD'den yapacağınız için hantallık devam eder.

Donma- kasma gibi...

Ben bu sebepten 256 GB SSD aldım, oyun yüklememe rağmen yer kalıyor.

Maalesef Windows 10 kullanacaksak HDD'yi hayatımızdan çıkarmamız gerekli...
İşlem yapmıyorum, dediğim gibi film arşivim var, fotolarım ve gerekli bir sürü program, gerekli notlar, e-kitap arşivi falan. HDD'yi nadiren açıyorum, ya da Torrent açıkken aktif oluyor. O kadar. ayrıca 256 GB SSD pek işime yaramaz kapasite olarak.

Bu arada diskin modeli nedir? Ha ek olarak dediğimi uygularsanız o sorun ortadan kalkacaktır.

Son olarak anakartın hangi SATA yuvasına taktınız diski?

Sistem SSD'ye kurulu. PC'ye Windows 7 yüklenmiyor maalesef. Yeni düzenin çakallıkları işte. Defrag ile de defalarca işlem yaptım. Ve dediğim gibi HD Tune programında sorun gözükmedi.

İşlem yapmıyorum, dediğim gibi film arşivim var, fotolarım ve gerekli bir sürü program, gerekli notlar, e-kitap arşivi falan. HDD'yi nadiren açıyorum, ya da torrent açıkken aktif oluyor. O kadar. Ayrıca 256 GB SSD pek işime yaramaz kapasite olarak.

Sanırım ifade edemedim özür dilerim.

HDD içinde bulunan dosyalarla ilgili işlem yaparsanız HDD hızı kadar etkisi olur. SSD'ye Windows'un yüklü olması açılış hızını, programların açılış hızını etkiler.

HDD içerisindeki bir dosyayı açarsanız sistem HDD olarak yanıt veriyor.

Mesela HDD üzerindeki ZIP dosyasını çıkarttığımda saatler sürüyor ama SSD içerisindeki bir ZIP dosyasını çıkardığımda daha kısa sürüyor.

Sistem SSD'ye kurulu. PC'ye Win7 yüklenmiyor maalesef. Yeni düzenin çakallıkları işte. Defrag ile de defalarca işlem yaptım. Ve dediğim gibi HDTune programında sorun gözükmedi.

İşlem yapmıyorum, dediğim gibi film arşivim var, fotolarım ve gerekli bir sürü program, gerekli notlar, e-kitap arşivi falan. HDD'yi nadiren açıyorum, ya da Torrent açıkken aktif oluyor. O kadar. ayrıca 256 GB SSD pek işime yaramaz kapasite olarak.
Hangi defrag programını kullanıyorsunuz?

Eğer aşırı büyük dosyalar aktarıyorasnız windowsun kendi default defrag yazılımı sizi kurtarmaz 3 parti yüklemeniz gerekiyor.

Hangi defrag programını kullanıyorsunuz?

Eğer aşırı büyük dosyalar aktarıyorasnız windowsun kendi default defrag yazılımı sizi kurtarmaz 3 parti yüklemeniz gerekiyor.
Epey oldu netten bi program yüklemiştim onunla denemiştim ama pek işe yaramadığını düşünerek silmiştim. Hatta HDD içindeki tüm dosyaları Harici HDD'ye aktarıp, biçimlendirme de yapmıştım, sonuç yine de pek değişmedi.
Sanırım ifade edemedim özür dilerim.

HDD içinde bulunan dosyalarla ilgili işlem yaparsanız HDD hızı kadar etkisi olur. SSD'ye Windows'un yüklü olması açılış hızını, programların açılış hızını etkiler.

HDD içerisindeki bir dosyayı açarsanız sistem HDD olarak yanıt veriyor.

Mesela HDD üzerindeki ZIP dosyasını çıkarttığımda saatler sürüyor ama SSD içerisindeki bir ZIP dosyasını çıkardığımda daha kısa sürüyor.
Sorun genel olarak hızla da alakalı değil aslında, başlığı ben öyle yazmamıştım. Galiba başlık işi karıştırıyor. HDD Win10 yüklü PC'de takılı iken ilk başlarda sorunsuz erişim sağlıyorum. Açılış kapanışlarda sorun olmuyor. Ama gün geçtikçe HDD garipleşiyor. Tıkladığımda yanıt verene kadar epey süre geçiyor bazen hiç açılmıyor. Ama Win7 kurulu bilgisayara takıp disk gözden geçirme işlemi ile başlayınca sorunsuz yine getirip Win10'da kullanabiliyorum bir süre.

Epey oldu netten bi program yüklemiştim onunla denemiştim ama pek işe yaramadığını düşünerek silmiştim. Hatta HDD içindeki tüm dosyaları Harici HDD'ye aktarıp, biçimlendirme de yapmıştım, sonuç yine de pek değişmedi.
Bunu deneyin ben kendi hard diskim için kullanıyorum windows hard diskte kurulu ve bende baya işe yarıyor sizde bir deneyip sonuçları buraya yazın.

Bunu deneyin ben kendi hard diskim için kullanıyorum windows hard diskte kurulu ve bende baya işe yarıyor sizde bir deneyip sonuçları buraya yazın.
Bunun deneme sürümü işe yarar mı? Ücretli çünkü?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı