Windows 10'da Hi-RES ve LDAC Desteği Var mı?

barbarosdi

Hectopat
RAM
16gb
SSD veya HDD modeli
samsung
Ekran kartı
nvidia
Anakart
asud
İşlemci
i5
Selam. Sorum şu, niçin tüm TWS kulaklıkların Android ve iOS ortamında değerlendirmesi yapılıyor? Mesela ben PC kullanıyorum. PC de hatta Windows 10'da Hi-RES ve LDAC desteği nasıl olur? Ya da olmaz mı? Bunu bilmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanıma bağlı, Windows olarak bakacaksak ilgili kodek yüklendiğinde çalışır. FLAC dosyaları destekleniyor örneğin, eğer Hi-Fi DAC mevcutsa elinizde veya ses kartınız HiFi özelliğini destekliyorsa 24 bit veya 32 bit HiFi ses alabilirsiniz. Donanıma bağlı yani iş.

Ldac yok. kaliteli bir dahili wifi bt kartın varsa aptx vardır. Donanımına bağlı kısaca. Benim 2015 model üst seviye oyuncu laptobumda 24 bit 192khz dahili desteği var mesela ama 2023 model orta seviye bir bilgisayarda var mı? Bilemiyorum. Ben yine de dac+amp kullanıyorum. LDAC'ı aracı cihaz olmadan bağlayamazsın ama aptx(aptx hd değil) bağlanabiliyor(sürücü gerekiyor). Aptx'in avantajı gecikme az ve kalite nispeten iyi. Ldac bağlamak için LDAC Desteği ile FiiO BTA30 Pro Yüksek Çözünürlüklü Bluetooth Verici/Alıcı TX/RX : Amazon.com.tr: Elektronik bunun gibi bir cihaza ihtiyacın olacak. Ya da bendeki gibi bunu destekleyen bir dac olabilen bir dap lazım olacak. Zaten Ldac ile bilgisayara bağlarsan bile çok gecikme oluyor. Sadece müzik dinleyebilirsin. PC'de yeterli donanım yoksa SBC bağlanır.

En yüksek aptx var o da Intel ax chipset için. Bilinenin aksine güncel SBC HD Dual channel aptX'den daha iyi. Aptx maksimum 352kbit/sn aktarıma sahipken SBC Windowsta 512kbite kadar çıkmaktadır. Fakat Kulaklığa göre değişiyor. Bazı kulaklıkların bitpool değerlerini kısıtlıyorlar.

intel AX200 kullanıyorum windows 11'de APX AAC SBC ve LDAC hepsini kullandım.
Program ücretli gerçi ama LDAC kulaklık varsa deneyebilirsiniz.

2023-05-15_134019.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı