Hayır Windows'un otomatik HDR ayarlarını açmak zorunda değilsiniz. HDR destekli bir monitörünüz var ise ve HDR özellikli olan bir oyun varsa bu oyunda HDR teknolojisini kullanarak oynayabilirsiniz. Ayrıyeten Windows'taki HDR özelliğininde aktif olmasını isteyen oyunlar da bulunmakta. Size bu duruma uygun oyunlardan biri olan Elden Ring örneğini de verdim. Buradan da anlıyoruz ki Windows HDR özelliğini açmadan da HDR kullanılıyor. Tekrar ediyorum çünkü anlama ile alakalı problemleriniz var gibi duruyor ve yeniden yukarıda verdiğim örneği de incelerseniz Hogwarts Legacy oyunundaki HDR özelliğini açtığımızda geri dönüp Windows'un HDR ayarını kapatıyoruz çünkü Windows'un otomatik HDR ayarları oyunun renklerini bozuyor. Siz anlayamıyorsunuz diye bu durum saçma olmak zorunda değildir. Şimdi yeniden tekrar edelim belki yine anlamamışsınızdır diye ekliyorum Windows'un uyguladığı HDR renk ayarlarını açmadan da uygulamaların veya oyunların kendi HDR renk ayarları kullanılır çünkü HDR teknolojisi, bir görüntü veya videoyu daha geniş bir renk gamı ve kontrast aralığıyla sunarak daha doğal ve gerçekçi bir görüntü sağlar bunu yapabilmek için monitörün HDR teknolojisini aktifleştirir. Monitörün bu teknolojisini Windows'un kendi içinden de aktif edebilirsiniz ve Windows kendisine özgü renk ayarları ile görüntüyü hazırlar ya da başka bir uygulamanın HDR ayarları ile monitörünüzdeki bu teknolojiyi aktifleştirirsiniz bu sefer de oyunun kendi hazırladığı renk ayarlarını kullanır ve bu yüzdendir ki yeniden tekrar ediyorum Hogwarts Legacy'de HDR'ı açtığımızda Windows'un kendi HDR'ını kapatmamız gerekir çünkü oyunun renk ayarlaması Windows'un ayarından daha iyidir çünkü Windows oyunu analiz etrmez kendi hazır ayarını kullanır ama oyun yapımcıları kendi oyunlarını analiz ettiklerinden ona uygun renk düzenlemelerini yaparak bunu oyunlarına koyarlar.