Windows 10'da kalmak artık mantıklı mı?

Sağlamlisans.com'da halen daha key satışı mevcut. Ben de LTSC 2021'den devam ediyorum her ne kadar donanımım güçlü olsa da. 32 GB RAM DDR 4, Ryzen 5 5500, RX 580 gibi bir sistemde bile Windows 10 oldukça stabil çalışmakta. 11 denedim, o da stabildi ama yok ya. 11'e kattiyen içim ısınmadı. Ne zaman kursam bir daral geliyor.

Bende anakarta bağlı Windows var, galiba. Yani ne kadar format atarsam atayım key istemedi ve istediğimi kurabiliyorum. LTSC için geçerli mi bu?

W 10 ile W11 arasında hiç fark hissetmedim açıkçası W11 kullanıyorum şu anda. Sistemim öyle iyi değil eskide kalmış diyebiliriz ama herhangi bir yavaşlık FPS kaybı ya da sorun yaşamadım açıkçası geçmekle geçmemek arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum hangisi daha estetik geliyorsa onu kullanın.

Benimle aynı sistem bu arada, şahsen hiç fark hissetmedim ve sorunda yaşamadım bahsettiğim gibi. Bence hangisi daha estetik hoş geliyorsa o kullanılmalı diye düşünüyorum alışkanlık bence daha çok. Geçecek arkadaşlar varsa şimdiden hayırlı olsun alışması biraz zaman alıyor.
Hocam bence sistemin güçlü. Yani hardcore high grafik fetişin yoksa, gayet yeterli bir sistem. İşlemci vs. zaten güncel sayılır. Bir tek ekran kartı göz kırpıyor, ama onun da Windows 11'de pek bir rolü yok. Olay daha çok işlemciye bakıyor ve Windows 11 çok rahat çalışıyor bu sistemde zaten. Ben de denedim. Bu performans sorunlarının daha çok 8 GB RAM ve altı, legacy sistemlerde yaşandığını düşünüyorum. Zira Legacy'lerde Windows 10 bile zaman zaman hantal çalışıyor.

Dediğine ben de katılıyorum ki, zaten Windows 10'u kullanmamın sebebi tamamen arayüz. Köşeli hatları seviyorum. Ha benim için 10'da bi Windows 7 etmiyor ama, yine de uğruna 11 kullanacağım kadar kötü değil.

Bende anakarta bağlı Windows var, galiba. Yani ne kadar format atarsam atayım key istemedi ve istediğimi kurabiliyorum. LTSC için geçerli mi bu?
Pro key'i girdiysen sistemden hiçbir şekilde silinmiyor zaten. Ama LTSC sürümlerinde bu durum geçerli değil. ''OEM'' Adı altında key satsalar da, sadece tek kullanımlık. Ama misal Windows 10 pro için bir key girdiysen, Windows 11 Pro bile lisanslı bir şekilde kullanabiliyorsun. Yani kısacası, bu kalıcılık LTSC'lerde geçerli değil. Ama LTSC kurup tekrardan Pro kurarsan, yine o key silinmez.

Son düzenleme:
@LeqendLash Ben Linux'a geçtim. Ücretsiz.

Size de Windows ile esenlikler dilerim. Beni kaybetti Microsoft. Çok uzun zaman önce hemde.

Sizin hoşnut olmanıza sevindim. 🌸
Hocam Linux cidden güzel. Yıllar içinde de büyük ivmeler kazandı. Ama sadece Windows'a özgü kullandığım o kadar çok program var ki... Lanet Microsoft işte izin vermiyor. Yoksa ben de çoktan Linux'a geçmiştim. Oyun falan da oynamıyorum zaten. Ama yazılım sıkıntı maalesef. Buna rağmen Dualboot şekilde Ubuntu kullanmaktayım. Ama 2 işletim sistemi kullanmak da insanı yoruyor.

@LeqendLash Ben Linux'a geçtim. Ücretsiz.

Size de Windows ile esenlikler dilerim. Beni kaybetti Microsoft. Çok uzun zaman önce hemde.

Sizin hoşnut olmanıza sevindim. 🌸
Keşke benim de linuxa geçecek kadar lükse sahip bir ekran kartım olsaydı. Çok isterdim cidden. Ama geçmişte hatta çok yakın bir geçmişte nvidia 340 ve 390 sürümleri olarak çok debelendim ve sonuç hüsran. LTSC'den devam. Yapacak bir şey yok. 300-400 mb'lik dosyayı depolardan silmek de mantıklı mıydı bilemem tabi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı