Windows 10'da kalmak artık mantıklı mı?

Modern donanım derken?

Neredeyse Antika Sistemde kullanıyordum ve bir sıkıntı veya yavaşlama görmedim.
Antika dediğiniz sistem özellikleri nedir? Örneğin benim profilimdeki kasa sizin için milattan önce midir?

Sistemin nedir?
i5-2400 işlemci ve 8 GB RAM ile kullandım hızlı çalışıyordu.
Antika bu mudur? Siz bilirsiniz. Ben halen 1 Gb ve 4 gb ramli bilgisayar kullanıcısı olarak buna antika demezdim.

O performans olayını bu tarz anlatanlara asıl kulak asmamak lazım. Herkesin modern güçte donanımı yok ve olmak zorunda da değil. Modern donanım kullanıp 11'de 10'dan fazla performans gören herkes bunu söylüyor. Onları 8 GB hatta 4 GB RAM'li eski bilgisayarlarda Windows 11 kullanmaya davet ediyorum.

Konu sahibinin sistemi gayet yeterli olduğu için Windows 11'e geçmesini söyledim.
Sistem Windows 10'da olsa bir şey değişmeyecek.

Eski sistemlere burada bir atıfta bulunmadım.
Antika dediğiniz sistem özellikleri nedir? Örneğin benim profilimdeki kasa sizin için milattan önce midir?

Antika bu mudur? Siz bilirsiniz. Ben halen 1 GB ve 4 GB RAM'li bilgisayar kullanıcısı olarak buna antika demezdim.
Sizin kullanım amacınız farklı olabilir.

Antika Kelimesini artık yetersiz kaldığı anlamında söyledim.
Yani bana göre 2025 yılında kendi sistemim ile yapılabilecek pek bir şey yok bana kalırsa ve kullandığım çoğu program için yetersiz kalıyor.

Görüşünüze saygı duyarım.

11 gecebilirsiniz sistem gayet yeterli, 11 desteklemeyen bilgisayarlar ltsc yada linux kullanabilir destek kesilince guvenlik kaygisi coksa. Ben ltsb kullaniyorum etkinlestirmedim.

HWID ile lisans yapıyorum sorun olmuyor. Can değer de bu yöntemin kodlarını GitHub'da inceleyip sorun görmediğini söylemişti.

Hocam bende LTSC kurucağımda bu lisanslama nasıl yapılıyor söyleyebilir misiniz ya da atabileceğiniz bir yazı vs. var mı?

Hocam bende LTSC kurucağımda bu lisanslama nasıl yapılıyor söyleyebilir misiniz ya da atabileceğiniz bir yazı vs. var mı?
Massgrave sitesine bakabilirsiniz. Tek yapmanız gereken powershelle bir kod yazmak ve sonrasınds çıkan menüde ilerlemek. Aslında dosya indirmeye bile gerek yok.
Güncelleme desteğine kadar; kişiye bağlı.
Güncelleme desteği kesildiğinde: terk edilmeli.
Windows 10 LTSC 2021 = 10 yıl destek. 2031'e kadar destek alacak. Home, pro vb'de kalmak isteyen için destek kesilme var ama bu sürümde yok.

Ürün anahtarını nereden bulmayı düşünüyorsunuz?
Sağlamlisans.com'da halen daha key satışı mevcut. Ben de LTSC 2021'den devam ediyorum her ne kadar donanımım güçlü olsa da. 32 GB RAM DDR 4, Ryzen 5 5500, RX 580 gibi bir sistemde bile Windows 10 oldukça stabil çalışmakta. 11 denedim, o da stabildi ama yok ya. 11'e kattiyen içim ısınmadı. Ne zaman kursam bir daral geliyor.

Yıl 2025. Windows 10'un desteğinin bitmesine aylar kaldı sizce artık Windows 10'da kalmak mantıklı mı? Yoksa artık 11'e geçme zamanı geldi mi?

W 10 ile W11 arasında hiç fark hissetmedim açıkçası W11 kullanıyorum şu anda. Sistemim öyle iyi değil eskide kalmış diyebiliriz ama herhangi bir yavaşlık FPS kaybı ya da sorun yaşamadım açıkçası geçmekle geçmemek arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum hangisi daha estetik geliyorsa onu kullanın.

Sağlamlisans.com'da halen daha key satışı mevcut. Ben de LTSC 2021'den devam ediyorum her ne kadar donanımım güçlü olsa da. 32 GB RAM DDR 4, Ryzen 5 5500, RX 580 gibi bir sistemde bile Windows 10 oldukça stabil çalışmakta. 11 denedim, o da stabildi ama yok ya. 11'e kattiyen içim ısınmadı. Ne zaman kursam bir daral geliyor.

Benimle aynı sistem bu arada, şahsen hiç fark hissetmedim ve sorunda yaşamadım bahsettiğim gibi. Bence hangisi daha estetik hoş geliyorsa o kullanılmalı diye düşünüyorum alışkanlık bence daha çok. Geçecek arkadaşlar varsa şimdiden hayırlı olsun alışması biraz zaman alıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı