Çözüldü Windows 10’da Kullanıcı Dizin Adı Değişmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fantom96

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 da Microsoft hesabıyla oturum açtım. C:\Users uzantısı içinde kullanıcı adımla oluşan klasör isminde Türkçe karakterler var ve bazı oyun ve programlarda sıkıntı çıkarıyor. Başka sitelerde bulunan bir çok parametreyi uyguladım fakat 2. yönetici hesabımdan ismini değiştirmek istediğim yönetici hesabımın adını değiştirmeye kalkınca dosya kullanılıyor ibaresi belirdi. Yardımcı olursanız mutlu olurum.

Çözüm
Adımları şuradaki gibi yaptığınızdan emin olur musunuz?

Bahsettiğiniz hatayı; yönetici hesabındayken diğer kullanıcıya ait bir dosya/klasör açtığınızda veriyordu. Sistemi yeniden başlatıp yönetici hesabına girince ilk işiniz ismi değiştirmek olmalı, o zaman hata vermemeli.
Adımları şuradaki gibi yaptığınızdan emin olur musunuz?

Bahsettiğiniz hatayı; yönetici hesabındayken diğer kullanıcıya ait bir dosya/klasör açtığınızda veriyordu. Sistemi yeniden başlatıp yönetici hesabına girince ilk işiniz ismi değiştirmek olmalı, o zaman hata vermemeli.

Çözüm
Bu rehber işinize yarayacaktır.

@Bora Dere telefonumdayken hızınıza yetişemiyorum.

Şu hata değil mi? Dediğim gibi, diğer kullanıcıya ait bir şey açık kalmış olmalı. Arka planda neler açık?

Çok ilginç. Görev yöneticisinde çalışan işlemlere bakın, konumu kullanıcı klasörüne işaret eden neler var? Mutlaka bir şey olmalı, bu hatayı vermez yoksa.

Orası başlangıç, ben işlemleri sormuştum. Hoş, başlangıçta açılmıyorsa ve siz de açmıyorsanız orada kullanıcı klasörü altında bir şey açık olmamalı. Fakat var ki bu hatayı alıyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…