Çözüldü Windows 10'da monitör numarası değiştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 - RX6700XT - 8x4 3000 MHz
Merhaba. Çift ekran kullanıyorum. Birisi ana monitör diğeri yan ekran. Görüntü ayarlarında ana monitörüm ana ekran olarak işaretli olmasına rağmen 2 numaralı olarak gözüküyor, yan ekran ise 1 numara olarak. CS:GO girerken yan ekranı kapatıyorum ve bu da çok sinir bozucu oluyor, sürekli karıştırıyorum. Ana ekranımı nasıl bir numaralı monitör yapabilirim? Görsellerdeki 2 numaralı ekran ana ekranım ve ana ekran olarak işaretli. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1681679131112.png
    4,3 KB · Görüntüleme: 145
  • 1681679140347.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 114
Çözüm
Çözüm: Ekran kartında girişlerini değiştirdim. 2 numaralı gözükürken diğerinden sonraki portta takılıydı. DP girişini 4. porttan 1. porta takınca düzeldi, 1. monitör olarak gözüküyor şuanda, kilitlenebilir.
Hangisi sizin ana monitörünüz ise onun üzerine gelip aşağıdaki "Bunu ana ekranım yap" seçeneğine tıklayın.

Hangisi sizin ana monitörünüz ise onun üzerine gelip aşağıdaki "Bunu ana ekranım yap" seçeneğine tıklayın.
Konuda belirttim zaten. O seçenek işaretli durumda olmasına rağmen sayı olarak 2 gösteriyor.

Numarayı diyorsanız anakartınız veya ekran kartınız giriş sırasına göre belirliyor diye biliyorum.

1 numaralı monitörün bağlantısını kes. 2'yi masterout yap ve 1 dediğini sonra bağla. bu şekilde normale dönücektir

1 numaralı monitörün bağlantısını kes. 2'yi masterout yap ve 1 dediğini sonra bağla. Bu şekilde normale dönücektir.
Bu yöntemi denediğimde ben de olmamıştı.

Numarayı diyorsanız anakartınız veya ekran kartınız giriş sırasına göre belirliyor diye biliyorum.
Ekran kartından kartına farkediyor kimi kart 3'ncü out'a takılı olsa da 1 adet takılı olduğu için fiziksel 3 numaralı soketi 1 olarak tanımlayabiliyor. Aktif olarak yer değişikliği olabiliyor.

Çözüm: Ekran kartında girişlerini değiştirdim. 2 numaralı gözükürken diğerinden sonraki portta takılıydı. DP girişini 4. porttan 1. porta takınca düzeldi, 1. monitör olarak gözüküyor şuanda, kilitlenebilir.

Çözüm
Hocam bir ara bu yöntemle yapmıştım, ama tekrar bozuldu ve şuan doğru taksam bile hala aynı problemle karşı karşıyayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…