Windows 10'da .NET Framework'ün hangi sürümleri yüklenmeli?

Önerilen sürüm 4.8.

İstenildiğinde de kullanacağınız uygulama, Windows update üzerinden gerekli sürümü yüklüyor zaten.
 
Önerilen sürüm 4.8.

İstenildiğinde de kullanacağınız uygulama, Windows Update üzerinden gerekli sürümü yüklüyor zaten.

Konuyu hortlatmış olacağım ama benim indireceğim program 4.7 sürümünü gereksinim olarak söylemiş. Bu 4.8.0 sürümü diğer 4.X sürümlerini de destekliyor mu veya içinde barındırıyor mu yoksa ayrı ayrı mı yüklemek gerekiyor hangisi gerekiyorsa?

Bu arada tam bunu sorarken ChatGPT aklıma geldi ona sorayım dedim verdiği cevap :D

".NET Framework 4.8, kendisinden önceki tüm .NET Framework alt sürümlerini destekler ve içerir. Yani, .NET Framework 4.8'i yüklediğinizde, önceki .NET Framework sürümlerine ait API'ler ve bileşenler de mevcut olacaktır. Bu nedenle, .NET Framework 4.8, .NET Framework 4.7. 2, 4.7. 1, 4.7, 4.6. 2, 4.6. 1, 4.6, 4.5. 2, 4.5. 1 ve 4.5 gibi önceki sürümlere ait uygulamaları çalıştırabilir.

Ancak, daha eski sürümlerden .NET Framework 4.8'e geçerken, bazı uygulamaların ve bileşenlerin uyumluluk sorunları yaşayabileceğini unutmamak önemlidir. Bu durumda, ilgili uygulamaların güncellenmesi veya yapılandırılması gerekebilir. Herhangi bir uyumluluk sorunuyla karşılaşırsanız, .NET Framework 4.8'e geçiş sürecinde uygulamanın sağlayıcısına veya geliştiricisine danışmanız önerilir."
 

Geri
Yukarı