Windows 10'da sevmediğiniz noktalar nelerdir?

@yusuf6554 Tek açıklaması kullanıcıyı uğraştırmak, ben başka bir açıklama üretemiyorum (bence de kapatılmalı, saçma sapan her girişte şifre sorması sıkıntı, hadi onu geçtim 4 basamaklı şifre oluşturmaya da izin vermiyor).

1. Windows Defender'i istediğim gibi açıp kapatamıyorum.
2. Tamamen devre dışı bıraktığım hizmetlerin kendi kendine yeniden başladığını görüyorum.
3. Mükemmel sistemi olmayan kişilerin sistemi oyun moduna sokması çok uzun sürüyor. (Arka plan uygulamaları vs.)
4. Arka planda kendi kendine Microsoft Edge açılıyor
1. Kesinlikle. Windows 7'de kapatılabiliyordu fakat Microsoft ne diye Windows 10'da Defender'ı zorluyor anlamıyorum.
2. Hizmetlerle hiç uğraşmadığım için o konuda bir yorum yapamam.
3. Haklısın, arka planda Skype gibi bir ton ıvır zıvır yazılım çalıştırıyor. Bunların arka planda çalışmasını kapatabiliyorsunuz fakat 5-6 ayda bir format atıyorsanız her formatta bir daha yapmak zorundasınız.
4. O konuda bir fikrim yok, ben zaten Microsoft Edge'den başka bir tarayıcı kullanmıyorum. Chrome denen çöp yaratık sürekli "Software Reporter Tool" adı altında işlem başlatıp CPU'yu yediği için Chrome'u bıraktım.
@yusuf6554 Tek açıklaması kullanıcıyı uğraştırmak, ben başka bir açıklama üretemiyorum (bence de kapatılmalı, saçma sapan her girişte şifre sorması sıkıntı, hadi onu geçtim 4 basamaklı şifre oluşturmaya da izin vermiyor).
İşin ilginç yanı sadece Microsoft değil, bazı diğer firmalar da böyle saçma sapan şekilde kullanıcıları uğraştırmayı tercih ediyor. Benim ömrümü tükettiler.

@Elekrono Windows Hizmetler'den devre dışı derseniz bir daha açılmaması gerekli, arkada çalışan programların devreye girmesini iptal edebilirsiniz ve her formatta uğraşmak istemezseniz de bu ayarları sürücü kurmadan yapın ve Windows'un yedeğini alın, her format sonrası kullanırsınız.

Nereden başlasam bilemedim. Adamlar öyle bir işletim sistemi yaptılar ki donanımların içine ettiler. Benim gözümde hala beta ve sürekli yamalarla düzeltilmeye çalışılan bir işletim sistemi. Mutlaka bir yerini bozup bir yerini yapıyorlar. Çekirdekten itibaren sistemin tamamen yeniden yazılması lazım. Yıl oldu 2020 1909 sürümü var ama hala sorunu derdi sıkıntısı bitmek bilmeyen bir işletim sistemi. Yeterli sistemin bile olsa saçma sapan hizmetleri ile adam akıllı oyun bile oynayamıyorsun. Sürekli dayatıyorlar Windows 10 kullanın diye sırf bu yüzden güzelim Windows 7'nin desteğini kestiler. Ben hep diyorum güncel ve telemetrileri silinmiş bir Windows 7 kadar stabil bir işletim sistemi yok. Millet sırf oyun için Windows 10 kullanıyor zaten. Windows 8.1 bile daha iyi Windows 10'dan.

Nereden başlasam bilemedim. Adamlar öyle bir işletim sistemi yaptılar ki donanımların içine ettiler. Benim gözümde hala beta ve sürekli yamalarla düzeltilmeye çalışılan bir işletim sistemi. Mutlaka bir yerini bozup bir yerini yapıyorlar. Çekirdekten itibaren sistemin tamamen yeniden yazılması lazım. Yıl oldu 2020 1909 sürümü var ama hala sorunu derdi sıkıntısı bitmek bilmeyen bir işletim sistemi. Yeterli sistemin bile olsa saçma sapan hizmetleri ile adam akıllı oyun bile oynayamıyorsun. Sürekli dayatıyorlar Windows 10 kullanın diye sırf bu yüzden güzelim Windows 7'nin desteğini kestiler. Ben hep diyorum güncel ve telemetrileri silinmiş bir Windows 7 kadar stabil bir işletim sistemi yok. Millet sırf oyun için Windows 10 kullanıyor zaten. Windows 8.1 bile daha iyi Windows 10'dan.
Çok fazla gelmişsiniz.
1. Windows 7 güncel hiçbir donanımı ve yazılımı desteklemiyor. "Destekleseydi" de demeyin çünkü hiçbir zaman desteklemeyecek! Olay bu kadar basit.
2. Windows 10'da dediğiniz gibi fazla bug yok. Ayrıca "saçma sapan hizmetler" lafı tamamen işletim sistemine çamur atmak için söylenmektedir. Evet gereksiz hizmetleri var fakat "adam akıllı oyun bile oynayamıyorsun" çok fazla abartmaktır. Ben nasıl rahat rahat oyun oynuyorum o zaman?
3. Windows 10 şu haliyle Windows 7 kadar stabil. Ayrıca güncel oyun testlerinde Windows 7, Windows 10'un gerisinde kalıyor. Öyle büyük fark yok ama yine de gerisinde kalıyor.
4. Windows 8.1 daha stabildir, evet. Çünkü gözlemlerim sonucunda gördüm ki Windows 7, Windows 8.1 kadar stabil değil (çekirdeği eski olduğu için).
Windows 10'un tek sorunu SSD olmadan iyi çalışmaması. Eğer SSD yoksa Windows 8.1 en iyi sistemdir. Fakat SSD varsa Windows 10 dışında sistem günümüz şartlarında kullanılmaz. Windows 7'yi övmeyi artık bırakın. Aero arayüzü haricinde çer çöp bir işletim sistemidir Windows 7.

1. SSD disk olmadan sümüklü böcek gibi çalışması.
  2. Microsoft'un arkada verilerimi toplayıp satması ve bu yüzden uçan ping değeri.
  3. Metro uygulamalarını kapatsak bile arkada çalışması.
  4. Sadece pro, enterprise vb sürümünde güncelleştirmeleri kapatabilme.
  5. Windows Defender kullanıcının kontrolünde olmaması kapatsak bile arkada çalışması ve kapattıktan sonra sürekli "Windows Defender'i etkinleştir" bildirimi.
  6. Çoğu metro uygulamalarının kullanıcı tarafından kaldırılma izni olmaması.
  7. Şu yeni gelen dosya yöneticisi kısmındaki arama yerinin değişmesi, çok büyük olmuş.
  8. GameDVR dediğimiz sinir bozucu şey.
  9. Sessiz saatler, oyundayken çok önemli bildirimler kaçırdım bu özellik yüzünden.
  10. Windows Update için depolama alanımdan kısması.
  11. Teslim En İyileştirme, kota katili.
  12. Windows Search ı kullanmasam bile arkada çalışması ve kapatamamak.
  13. Arkada Windows Search ın index yapması ve disk kullanımının fırlaması.
  14. 10MHz timer olması, tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama 1803 ile birlikte geldi ve sistemi yavaşlatıyor bildiğim kadarıyla.
  15. Ara sıra bilgisayar açılırken disk hatalarını düzeltmesi
  16. Sıfırlama, güncelleme, disk hatalarını düzeltirken yüzde bilmem kaçta donması.
  17. Otomatik sürücü kurması, bence sağlıksız.
  18. Candy Crush gibi gereksiz boş uygulamaların yüklenmesi.
  19. Çevrim içi hesap oluşturmanın zorunlu olması.
  20. Microsoft Edge masaüstü kısayolu, aslında kısa yolundan çok kendisi gereksiz.
  21. SSD disklere defrag yapma özelliğinin açık gelmesi, neden kendiliğinden kapalı gelmiyor ki.
  22. Çiçekler, Windows 10 gibi boş beleş temaların bulunması
  23. Oyun modunun hiçbir artısını görmedim, eksisini de görmedim aslında.
İşte bunlar yüzünden ReviOS kullanıyorum, ReviOS'un da kusurları yok diyemem fare sorunum var onun için de kendime düzenlenmiş bir Windows yapıp onu kullanacağım. Keşke Microsoft bu kadar bozmasaydı :(

Arkadaşlar ile oyun oynarken ping çıkınca "Microsoft arkada verilerimi toplayıp satıyor" diyorum ve haykırıyoruz :D

Son düzenleme:
Windows 7 hiçbir yönüyle çöp bir OS değildir, Windows XP'de değildir, Windows 95'de değildir. Windows 8.1'in optimizasyonu Windows 7'den de 10'dan da daha iyidir benim gözlemlerince fakat Windows 10'da oyun oynanamaz değildir tam tersine yeni donanımlarda daha yüksek FPS alınabilmektedir, Windows 7'nin stabilitesi özellikle 2007-2013 arasında çıkan donanımlarda kendini belli eder, Windows 7'nin 2023'e kadar (en az) gideri var ve halen daha kullanılabilir (mesela benim Windows 7 kullanmama sebebim diskin GUID olması ve verilerimden dolayı sıfırlayamamam). Windows 7 günümüz kolaylıklarından ve trendlerinden uzak kalmıştır ve Aero ne kadar güzel bir arayüz olsa da günümüz için bir uyarlanmaya ihtiyacı vardır, bunu Windows 10 (görünüme bakarsak sadece) iyi bir şekilde yapmaktadır.

Kendi kafasına göre ekran kartı sürücüsünü yüklemesinden nefret ediyorum. Keşke Windows'u kurarken bize sürücülerinin elle mi otomatik mi kurulacağını sorsa.

@Saytomo Windows Defender kapatılamıyor ne sürücüsü :)

Aslında Windows Defenderin kökünü kurutmak çok kolay, tek yapmanız gereken kurtarma ekranından CMD yi açıp oradan Not Defterini açıp farklı kaydet diyip tüm dosyalar seçeneğini seçip SystemApps, WindowsApps, Tüm Program Files dosyalarının içindeki Windows Defender klasörlerini silip yeniden başlatmak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı