Windows 10'da sevmediğiniz noktalar nelerdir?

1. SSD disk olmadan sümüklü böcek gibi çalışması.
  2. Microsoft'un arkada verilerimi toplayıp satması ve bu yüzden uçan ping değeri.
  3. Metro uygulamalarını kapatsak bile arkada çalışması.
  4. Sadece pro, enterprise vb sürümünde güncelleştirmeleri kapatabilme.
  5. Windows Defender kullanıcının kontrolünde olmaması kapatsak bile arkada çalışması ve kapattıktan sonra sürekli "Windows Defender'i etkinleştir" bildirimi.
  6. Çoğu metro uygulamalarının kullanıcı tarafından kaldırılma izni olmaması.
  7. Şu yeni gelen dosya yöneticisi kısmındaki arama yerinin değişmesi, çok büyük olmuş.
  8. Game DVR dediğimiz sinir bozucu şey.
  9. Sessiz saatler, oyundayken çok önemli bildirimler kaçırdım bu özellik yüzünden.
  10. Windows Update için depolama alanımdan kısması.
  11. Teslim En İyileştirme, kota katili.
  12. Windows Search'i kullanmasam bile arkada çalışması ve kapatamamak.
  13. Arkada Windows Search'in index yapması ve disk kullanımının fırlaması.
  14. 10MHz timer olması, tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama 1803 ile birlikte geldi ve sistemi yavaşlatıyor bildiğim kadarıyla.
  15. Ara sıra bilgisayar açılırken disk hatalarını düzeltmesi
  16. Sıfırlama, güncelleme, disk hatalarını düzeltirken yüzde bilmem kaçta donması.
İşte bunlar yüzünden ReviOS kullanıyorum, ReviOS'un da kusurları yok diyemem fare sorunum var onun için de kendime düzenlenmiş bir Windows yapıp onu kullanacağım. Keşke Microsoft bu kadar bozmasaydı :(
1. Aynen haklısın. Ama güncel devirde de SSD'siz sistemler çöpten bile kötüdür.
2. Topluyor ama hiçbir zaman satmadı. Ayrıca bende Ping değerleri hiçbir zaman uçmadı.
3. Arka plan uygulamalarını Ayarlar'dan devre dışı bırakırsanız bu sorundan kurtulabilirsiniz.
4. Ben bu kadar saçma sapan bir politika görmedim. Ya koca Microsoft, ne diye ev kullanıcılarının Windows Update'i kapatmasını engelliyorsun? Bir aydınlatın beni.
5. Kaspersky Internet Security kullandığım için yorum yapamam.
6. Bazıları kaldırılıyor (Skype gibi) ancak hepsi kaldırılamıyor yani haklısın.
7. Biraz bug'lı ama fazla sorun değil.
8. Bu özellik kapatılabiliyor, bende mesela kapalı.
9. Bu da kapatılabiliyor.
10. Aynı 4. yazdığına verdiğim cevaba benzer bir cevap veriyorum, saçma sapan bir işten başka bir şey değil. 120 GB'lık C sürücümde 22 GB alan kaldı mesela.
11. Kotalı internet kullanmadığım için yorum yapamam.
12. Bu konuda fazla bilgim yok ama fazla sorun da çıkarmıyor bende.
13. Bende böyle bir sorun hiç çıkmadı. Çünkü ben Index yapılan klasörleri büyük ölçüde azaltıyorum.
14. Etkisini hissetmedim, üstelik Ivy Bridge CPU'lu bilgisayar kullanmama rağmen.
15. Hiç böyle bir sorun yaşamadım.
16. Sıfırlama cidden çok sıkıntılı, o yüzden direk format atmak daha iyi. Güncelleme konusunda ise ben hiç sorun yaşamadım bugüne kadar.
Windows 7 hiçbir yönüyle çöp bir OS değildir, Windows XP'de değildir, Windows 95'de değildir. Windows 8.1'in optimizasyonu Windows 7'den de 10'dan da daha iyidir benim gözlemlerince fakat Windows 10'da oyun oynanamaz değildir tam tersine yeni donanımlarda daha yüksek FPS alınabilmektedir, Windows 7'nin stabilitesi özellikle 2007-2013 arasında çıkan donanımlarda kendini belli eder, Windows 7'nin 2023'e kadar (en az) gideri var ve halen daha kullanılabilir (mesela benim Windows 7 kullanmama sebebim diskin GUID olması ve verilerimden dolayı sıfırlayamamam). Windows 7 günümüz kolaylıklarından ve trendlerinden uzak kalmıştır ve Aero ne kadar güzel bir arayüz olsa da günümüz için bir uyarlanmaya ihtiyacı vardır, bunu Windows 10 (görünüme bakarsak sadece) iyi bir şekilde yapmaktadır.
8.1'in 7'den daha stabil bir sistem olduğunu söylemiştim, hak vermişsin. :)
Ben 2012 model işlemci kullanmama rağmen Windows 10 ile Windows 7 arasında stabilite farkı yok.
@Saytomo Windows Defender kapatılamıyor ne sürücüsü :)
Kaspersky gibi bir AV kurulu ise otomatik kapanıyor zaten. Fakat sürücü yükleme olayını sadece ilk formatta 1 kere yaşıyorum, kendim sürücüleri kurduktan sonra bir daha hiç böyle bir sorun yaşamıyorum.
Otomatik sürücü kurulumu ve Windows Defender gibi hizmetlerin kapatılamaması gibi sorunlar var Windows 10'da. Microsoft cidden biraz fazla bozdu.
Ben PRO sürüm kullanıyorum ve kapatabiliyorum. İstediğim zaman manuel olarakta geri açabiliyorum.
Home kullanıcısı ne yapacak peki? Pro sürümüne yükseltmekle mi uğraşsın?

SSD'siz sistemler çöpten bile kötüdür.
SSD'siz sistemler çöp değildir, hiçbir Workstation'da stock olarak SSD koymuyorlar ve bu sistemler çöp mü oluyor? Hayır, tam tersine üzerlerindeki anakartlar ve ECC bellekler sayesinde normal bilgisayarları 7/24 açık bırakırsak ömürlerinin içine ediyorken bu sistemlerde sıkıntı olmaz.

@yusuf6554 bana çok fazla Windows 10 savunuyorsunuz gibi geldi nedense.
Bir yandan öyle oldu fakat Windows 10'un da çok fazla kötü noktası var. Ancak Windows 7 daha stabildir diyenlerden gına geldi artık, o yüzden savunmaya geçiyorum bazen.
SSD'siz sistemler çöp değildir, hiçbir Workstation'da stock olarak SSD koymuyorlar ve bu sistemler çöp mü oluyor? Hayır, tam tersine üzerlerindeki anakartlar ve ECC bellekler sayesinde normal bilgisayarları 7/24 açık bırakırsak ömürlerinin içine ediyorken bu sistemlerde sıkıntı olmaz.
Evet ama zaten Workstation sistemlere kurulan işletim sistemleri HDD'ler ile iyi çalışıyor zaten. Workstation'lar SSD olmasa bile taş gibidir.
Benim demek istediğim, bu devirde son kullanıcıya satılan sistemlerin kesinlikle SSD olmadan kullanılmaması gerektiğiydi.

Konuya dönecek olursak, bu Microsoft hesabı kullanıcılarına şifre dayatmasından ne kadar şikayetçisiniz? Ben baya şikayetçiyim bu konuda.
Bir şeyi daha eklemek istiyorum, ilk formatta Microsoft hesabı zorunluluğu. Eğer internete bağlı bir şekilde Windows 10 Home kurulumu yapıyorsanız Microsoft hesabı kullanmak zorundasınız. Eğer Pro kuruyorsanız yerel hesap ile de kurabiliyorsunuz. Fakat internet olmadan kurulumu bitirip sonradan internete bağlanınca da tekrar Setup ekranı gelip Microsoft hesabı istiyor ki böyle bir saçmalığı istesen türetemezsin.

Ben hiç Windows 10'un Home versiyonunu kullanmadım ama gereksizliğin alası imiş bu, CMD sağolsun o ekranı tamamen bilgisayardan kaldırıyorum ben, @Exinie de belirmiş aslında kendisi için ama masaüstünde bende Revision OS'i kullanıyorum (daha doğrusu Dualboot ile 3 sistem kurdum) çünkü DELL Sağolsun içinde SSD yok (daha doğrusu ben sonradan almıştım fakat onu da laptopa taktım, 2 TB Toshiba ile devam).

Windows 10 güzel ama Windows 7 ve XP yerini tutamaz.
Evet tutamaz. Windows 10 tamamen kusursuz bile olsa hala XP ve 7'yi özlüyorum. Fakat desteği kesildiği için dönemiyorum da 😢
Windows 7 bile yavaş yavaş üvey evlat muamelesi görmeye başladı. O yüzden dönmek içimden gelmiyor.
İnsan alıştığını zor bırakıyor bu arada. Mesela ben laptop'ta Windows 8/8.1 kullandığım sırada şu anki masaüstü bilgisayarda Windows 7 vardı. Sonradan CS:GO'da Mouse kasmaya başlayınca Windows 10 kurdum. Eğer bu sorun çıkmamış olsaydı belki de bu bilgisayarda daha yeni Windows 10'a geçmiş olurdum. Veya hiç geçmemiş de olabilirdim.
Planlı eskitme her firmanın yaptığı bir şey zaten. Eski sistemlerde bilerek bug veya sorun çıkartıyorlar ki insanlar yeni sistemlere geçsin. Bu iPhone'larda da böyle, Android cihazlarda da böyle. İyi çalışan cihaz bir güncellemede mahvoluyor.

1) Windows update ( Kronik sıkıntıları var. Bazı kişilerde güncelleştirme olmuyor bile ! Güvenlik güncelleştirmeleri hariç. )
2) %100 işlemci kullanımı.
3) Sistem o kadar veri mi çekiyor ne, çok yavaş. SSD'siz kullanıyorum lakin Linux'un, Mac Os'un neden Windows'tan hızlı olduğunu anlamadım. Arkadaki verileri de %99 satıyor. Kimse babasının hayrına veri almaz diye düşünüyorum. Facebook için de aynı şeyler söyleniyordu. Sonuç, gün geçtikçe veri sızıntısı haberleri. Bu yavaşlığın temel sebebi, bana göre, Windows'un sürekli olarak veri çekmesi. Onun haricinde gayet stabil olması gerekir.
4) Açık kaynak kodlu olmaması.
Arkadaşlar, eksiklikleri çok güzel açıklamış. Daha da yazmama gerek yok. Güncelleştirmeleri sayesinde çoğu kişiyi sinirlendirtti. Ben de biraz sinirlenerek yazdım. Üslubumda, yazdıklarımda bir sıkıntı varsa özür dilerim. Sizi anlıyorum kesinlikle. Windows 10'u ben çok beğeniyorum ama Microsoft'un yönetim hataları sayesinde kullananların çoğu kişi hatalardan muzdarip. Normalde, Microsoft güncelleştirmeler için bile test ekibi bulunduruyormuş. Şimdi ise bu test görevini Insider kullanıcılarına ve sanal cihazlara vermiş. Bu bir hatadır. Eskiden gelen güncelleştirmeler ile şu ankilerin farkı bile budur belki de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı