Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Windows 7 de sorunsuz değildi. Ancak stabildi. Windows 10 gözlemlerim sonucunda Windows 7 ile aynı stabiliteye sahip olsa da Windows 8.1 kadar stabil değil. Bir kere RAM kullanımını çözmeleri lazım. Hiçbir şey açık olmasa bile 1.8 GB RAM yiyor. Windows 7 ise 800 MB yiyordu.Fark ettiniz mi, hayatta kusursuz, hatasız, sorunsuz hiçbir şey yok![]()
Microsoft böyle bir firma değil. Sattığını nereden biliyorsunuz?Arkadaki verileri de %99 satıyor.
Evet Microsoft bolca tekelleşme denemesi yapmıştır, gelişimi skandallarla doludur, mobil pazarda kendini batırmıştır fakat hiçbir zaman insanların verilerini satmamıştır. Hatta en nazikçe veri toplayan firma Microsoft. Apple, Google, Facebook gibi firmalar daha kişisel ve özel bilgileri topluyor diye biliyorum.
Windows 10'un sevmediğim noktaları başlıca şöyle:
- Güncelleştirmeler hiçbir şekilde kapatılamıyor. Evet güncellemeler iyidir ama istemeyenler de var.
- Microsoft hesabında şifre gerekliliği sorunu.
- Telemetry nedeniyle eski sistemlerde yavaşlık sorunu.
- SSD'siz sistemlerde %100 disk kullanımı sorunu.
- Boşta Windows 7 ve 8.1'e göre bariz yüksek RAM kullanımı. Özellikle de Minecraft Direwolf20 1.12 mod paketini oynarken sırf bu yüzden bazı sorunlar yaşayabiliyorum.
- İlk kurulumda Microsoft hesabı dayatması!