Windows 10'da virüs olduğu nasıl anlaşılır?

Makaleler
5
Bu soru çok saçma oldu farkındayım, ama Origin'de takılırken bir anda mouseun hassaslığı sanki sıfırlanmış gibi kasmaya başladı, derken Origin çalışmayı durdurdu hatası aldım. O an tabi 50 kere tıkladığım için YouTube'da farklı videolar açıldı. Görev çubuğunda ki 4-5 oyun açılmaya başladı, bir oyun orada çalışmadığı için 4 kez hata verdi. Sanırım 4 kere açmaya çalıştı. Daha önce de görev çubuğundaki simgeler gidip geliyordu, ama yazmak istemedim. Şu an bir kasma söz konusu YouTube'da, videolarda takılmalar, oyunlarda da kasmalar var. Ama daha önce konu açtığım için buna da konu açmak istemedim. Virüs taraması yapmıştım daha önce bir şey çıkmadı, şu an tam tarama yapıyorum sonucu yazarım buraya. Kaspersky ve Defender kullanıyorum. Gece gece çok gerildim, yardımcı olur musunuz?

@NookumPie

Son düzenleyen: Moderatör:
Zararlı yok o zaman tarama yaptıysanız. Sosyalde konuları takip etmemeniz oyun oynamak ve sadece kullanmak ile geçirdiğiniz için bilgisayarı ne güncelleme nede bakım uygulamadığınız için sorun yaşıyorsunuz.
Nedeni internet kaynaklı büyük ihtimal kesintiler vb. olacaklarını bildirmiştim.

Vay be daha ailem bile bu kadar kesin konuşmuyor hakkımda helal olsun direkt karakter analizi yapmışsın. Psikologluk ne oldu senin? Bütün güncellemeleri yapıyorum, Windows, Bios, Ekran Kartı. Her gün de antivirüs programları tarama yapıyor, daha önce bu hatayla karşılaşmadığım için korktum, Allah yakınlarına sabır versin tekrardan. Cennetlik insanlarmış...

Aslında bilgisayarı koruyan antivirüs değil de bilinçli kullanıcı. Bir çok neden olabilir.
-Donanım sorunu olabilir. (Örnek olarak işlemcime overclock yaptıktan sonra uygulamarın aniden donması.)
-Güncel bir virüsten etkilenmiş olabilirsiniz.
-Arka planda işlemciyi sömüren uygulamalar açık olabilir. (Discord vb.)

Tabi donanımınızı da yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirler size.

Aslında bilgisayarı koruyan antivirüs değil de bilinçli kullanıcı. Bir çok neden olabilir.
-Donanım sorunu olabilir. (Örnek olarak işlemcime overclock yaptıktan sonra uygulamarın aniden donması.)
-Güncel bir virüsten etkilenmiş olabilirsiniz.
-Arka planda işlemciyi sömüren uygulamalar açık olabilir. (Discord vb.)

Tabi donanımınızı da yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirler size.
Tabii teşekkür ederim;

Ekran kartı: MSI GeForce 1080 Ti Gaming X
İşlemci: Intel i7 7700
Anakart: Asus Rog Strix Z270H Gaming
SSD: Samsung 850 EVO 250 GB sata 3.0
Harddisk: Toshiba 3.5'' 2TB Sata 3.0
RAM: Kingston 16 GB HyperX Predator
Güç Kaynağı: Corsaır TXM750 80Plus Gold
Kasa: Everest Rampage Majesty Gaming
S. Soğutma: COOLER MASTER SEIDON 120V V3 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

Genelde işlemcim %5'i görmüyor boştayken, onun dışında Steam ve Origin'den oyun indirdim, birde internetten Türkçe yama indirdim, virüs taraması yaptım her seferinde bir şey çıkmadı.

Edit: Shadow of Mordor oyununda, benchmark testi yaptığım zaman 70-120 FPS almıştım, ama şimdi girdiğim zaman, çoğu yerde 60 FPS'nin altında ve kasma belli oluyor. Diğer oyunlarda da var tabii ama en belirgin olan bu.

KAspersky ve Defender aynı anda çalışmaz, Defender devre dışı kalır. Her gün tarama yapmanıza da gerek yok. Kaspersky en baştan beri kurulu ise bir kere tam tarama yaptıktan sonra zararlı yüklendiğinde veya veritabanında olmayan zararlı veritabanına eklendiğinde aktif ise onu tespit edip siler.

En baştan beri Kaspersky yüklü değilse, oyun vs. kurarken devre dışı bırakıyorsan sistemine zararlı yazılım bulaşma ihmali var. Bu şekilde değilse de zararlı kolaylıkla bulaşmaz.

İşletim sistemi tüm güncellemeler yüklü olmalı. Ayrıca bilgisayar bakımı yapman gerekir.

KAspersky ve Defender aynı anda çalışmaz, Defender devre dışı kalır. Her gün tarama yapmanıza da gerek yok. Kaspersky en baştan beri kurulu ise bir kere tam tarama yaptıktan sonra zararlı yüklendiğinde veya veritabanında olmayan zararlı veritabanına eklendiğinde aktif ise onu tespit edip siler.

En baştan beri Kaspersky yüklü değilse, oyun vs. kurarken devre dışı bırakıyorsan sistemine zararlı yazılım bulaşma ihmali var. Bu şekilde değilse de zararlı kolaylıkla bulaşmaz.

İşletim sistemi tüm güncellemeler yüklü olmalı. Ayrıca bilgisayar bakımı yapman gerekir.
Bilgisayarda ilk başta Defender kurulu idi, ben daha sonra Kaspersky kurdum. Ama devre dışı olduğunu hiç görmedim, genellikle kendisi tarama yapıyor her gün. İşletim sistemimde güncel, bilgisayar bakımı fiziksel mi? Tozlarını temizlemiştim ama tekrar temizlerim tabii.

Farbar logları gönderebilir misiniz?
O ne demek bilmiyorum, ve nasıl yapılır onu da bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı