Windows 10'da yavaş flash bellek kullanımı

wrs020

Femtopat
Herkese merhaba. 3 haftadır Windows 10 Pro, 20H2 kullanıyorum. Windows 7 kullanırken, flash belleğe attığım dosyalar veya flash bellekten PC'ye attığım dosyalar hızlıca transfer oluyordu. Mesela 5GB'lik bir dosya 1 dakikada atılırken, şimdi kullandığım Windows 10'da bu süre 3-4 kat yükseldi. Hatta abartısız şöyle diyeyim, 100kb'lik bir WordPad dosyası atsam bile 4-5 saniye bekletiyor ve ekranda ilerleme görülüyor. Windows 7'den Windows 10'a geçtiğim anda bunu fark ettim çünkü flash bellekteki programlarımı masaüstüne atarken kendini belli etti.

Google'da detaylı arama yaptım ve yerli/yabancı çoğu sitede aynı sorunları yaşayanları gördüm. Bu sorunun kesin çözümünü bilen var mı?

USB Bellekler de bu durum normal bence. Sonuçta bir UBS Bellek ile SSD'yi karşılaştıramazsın. Windows 7 daha stabil ve hızlı bir sistem. Ondan olabilir.

Herkese merhaba. 3 haftadır Windows 10 Pro, 20H2 kullanıyorum. Windows 7 kullanırken, flash belleğe attığım dosyalar veya flash bellekten PC'ye attığım dosyalar hızlıca transfer oluyordu. Mesela 5GB'lik bir dosya 1 dakikada atılırken, şimdi kullandığım Windows 10'da bu süre 3-4 kat yükseldi. Hatta abartısız şöyle diyeyim, 100KB'lik bir WordPad dosyası atsam bile 4-5 saniye bekletiyor ve ekranda ilerleme görülüyor. Windows 7'den Windows 10'a geçtiğim anda bunu fark ettim çünkü flash bellekteki programlarımı masaüstüne atarken kendini belli etti.

Google'da detaylı arama yaptım ve yerli/yabancı çoğu sitede aynı sorunları yaşayanları gördüm. Bu sorunun kesin çözümünü bilen var mı?

Hocam aynı boyutta dosya atmadıysanız bu normal. USB sizin attığınız dosyanın boyutuna göre hız değiştirir. Yani 100KB'lik 200 tane dosyayı atma hızınızla 50 MB'lik tek dosyayı aynı hızda atmazsınız. Eğer USB belleğinizi hızını öğrenmek istiyorsanız CrystalDiskMark uygulamasından USB'nize hız testi yapın.

USB Bellekler de bu durum normal bence. Sonuçta bir UBS Bellek ile SSD'yi karşılaştıramazsın. Windows 7 daha stabil ve hızlı bir sistem. Ondan olabilir.
Hocam aynı boyutta dosya atmadıysanız bu normal. USB sizin attığınız dosyanın boyutuna göre hız değiştirir. Yani 100KB'lik 200 tane dosyayı atma hızınızla 50 MB'lik tek dosyayı aynı hızda atmazsınız. Eğer USB belleğinizi hızını öğrenmek istiyorsanız CrystalDiskMark uygulamasından USB'nize hız testi yapın.
Windows 7'de yaptığım işlemlerin aynısını Windows 10'da yapıyorum. Oynadığım birkaç oyuna ait görüntüleri ve düzenli olarak yazdığım WordPad içeriklerini aynı USB belleğe depoluyorum. Yani hangi dosyaların, hangi boyutların ne kadar sürede transfer edilmesi gerektiğini ezbere biliyorum fakat durum böyle. Anlayamadım bir türlü.

Aygıt yöneticisi>Disk sürücüleri>USB belleğinizin adına 2 kere tıklayın>Yukarıdan ilkelere gidin>Daha iyi performansı seçin.
Bu ayarı kullanarak birkaç farklı dosya üzerinden birçok kez kıyaslama yaptım fakat gözle görülür bir değişim olmadı. Ancak hız testi yapınca, asıl kullandığım USB belleğin, diğer pek kullanmadığım USB belleğe göre 10MB/s daha yavaş kaldığını fark ettim. Şimdi bir dosyayı iki USB belleğe de atıp farka baktım ve yavaşlığın sebebinin bu USB bellek olduğunu gördüm.
W10'a geçmeden önce biraz hazırlık yapmıştım. Rufus'a yazdırma, dosya-program yedekleme derken boyutu yüksek olan bu USB'ye geçmiştim. Demek ki bir dalgınlık sonucu W10 suçlandı. 😏
Hız testi tavsiyen için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı