Windows 10'da yönetici olmaya rağmen hiçbir şey yapamamak

Fotlter

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar. Forumu hep okurum, cidden ihtiyacım olmasa hesap açıp yazmazdım da, forumlarda iyice araştırmadan da konu açmazdım ama bu sorunu bir türlü çözemedim.

Bilgisayarım bu öğlene kadar oldukça normaldi. Öğlen önce kulaklığı algılamamaya başladı. Ben de Realtek driverlarını güncelledim. Ancak şu an sağ tuş tıklayıp "yeni" seçeneğine geldiğimde sadece "klasör" açabiliyorum ve onun yanında da bir admin işareti var. Sildiğim ve isim değiştirdiğim her şey için admin onayı istiyor. Oturum olarak admin olan hesabımdayım. Hesabı CMD üzerinden yeniden admin de yaptım, bana zaten admin olduğunu söyledi.

Mesela bir Microsoft Word belgesi açtığımda da onda değişiklik yapıp kaydedemiyorum, salt okunur olarak açıyor. Ancak dosyaya sağ tuş tıkladığımda salt okunurun seçili olmadığını görüyorum. Nasıl çözebilirim bu sorunu, neden olmuş olabilir bu? Bilgisayara herhangi bir şey kaydedemiyorum bu arada. Masaüstüne vb. resimler, belgeler gibi klasörlere kaydedebiliyorum sadece. Anlamıyorum, zaten yönetici hesaptayım? Yöneticiyim yani, bilgisayar beni yönetici gösteriyor çok saçma. Şimdiden herkese teşekkür ederim!

HP Pavilion Gaming laptop 15-CX0***
Intel(r) Core(tm) i5-8300h CPU @ 2.30GHz 2.30 GHz.
16,0 GB (kullanılabilir: 15,9 GB)
NVIDIA GTX 1050 Ti.
64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Windows 10 Home Single Language.
Sürüm: 20H2.
Yükleme tarihi: 12.‎03.‎2021

Görüntü

Görüntü

Son düzenleyen: Moderatör:
Arama çubuğuna UAC yazıp çubuğu aşağıdaki görsel gibi en aşağıya indirmeyi dener misiniz?

Eki Görüntüle 923816

Maalesef olmadı hocam. Yeniden de başlattım yine de olmadı :(
Çok kişiye sordum, çözüm bulunamadı, acelem olduğu için maalesef format atmak zorunda kaldım. Tamamen kişisel dosyalarımı ve hesaplarımı da silince halloldu. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı