Windows 10'dan 11'e geçilir mi?

enesbey564

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim anakart ASUS Prime B450 mk II işlemci Ryzen 5 5600 ekran kartı Sapphire RX 580 8 GB Nitro+ 16 GB RAM var. Windows 10'dan 11 geçilir mi ve performans artışı ya da düşüşü olur mu?

Sistemim anakart ASUS Prime B450 mk II işlemci Ryzen 5 5600 ekran kartı Sapphire RX 580 8 GB Nitro+ 16 GB RAM var. Windows 10'dan 11 geçilir mi ve performans artışı ya da düşüşü olur mu?
Ben geçenlerde format atıp Windows 11 kurmuştum 20 dakika geçmeden hantallığını ve gereksiz animasyonları fark edip geri format atıp Windows 10 kurmuştum. Tavsiyem Windows 10 desteği bitene dek(2025 Ekim) Windows 11'e geçmemek.

Eğer bilgisayarında güçlü bir antivirüs varsa geçmeyebilirsin ama sistemin Windows 11'i çok rahat kaldırır. Windows 10 güncellemeleri paralı olacak.

Destek bittikten sonra geçin Windows 11'e Windows 10 şu anda daha iyi.

Eğer bilgisayarında güçlü bir antivirüs varsa geçmeyebilirsin ama sistemin Windows 11'i çok rahat kaldırır. Windows 10 güncellemeleri paralı olacak.
Desteği kesilmiş sistemlerde güvenlik açıkları çok büyük oluyor antivürüsün yeterli olacağını sanmam. Zaten şu an insanlar daha desteği kesilmemiş olduğu için atıp tutuyorlar kesinlikle geçmeyin diye ama uygulamalar da desteğini kesince mecbur kalıyorsun. Aynısı birebir windows 7 için de oldu. Microsoft'un politikası da bu yönde. Bence hazır sistemin yeterliyken geçip bir görmende fayda var.

Benzer sistem kullanıyorum bir sorun yaşamadım. Boşta RAM kullanımınız artar, fakat belirli konularda performans artışı yaşama ihtimaliniz yüksek. FPS olarak fark yaşamasanız da borderless windowed mod daha iyi çalışıyor, input lag açık ara düşüyor ve CS2 daha smooth çalışıyor. Bahsettiklerimin kendi sistemimde kendi deneyimlerim olduğunu belirteyim sizde çok farklı bir sonuç çıkabilir ama bence denemeye değer.

Bundan 1 sene önceki deneyimlerim bambaşkaydı rezil çalışıyordu fakat şuan W10'dan daha stabil çalışıyor benim için. Yaklaşık 1 ay önce microsoft'un kendi upgrade toolu ile geçtim ve direk 24H2'den başlattı.

Debloat etmeyi unutmayın :p

Technopat Haberler

Geri
Yukarı