Windows 10'dan 11'e geçilir mi?

Herkese iyi sosyaller sayın patlar. Yakın zamanda geçilir geçilmez ile alakalı forum görmedim, yakın zamanlarda gelen güncellemeler ile de öneriler belki yön değiştirmiştir diye yenisini açtım. Bilgisayarımı formatlama aşamasındayım ve Windows 10 kullanıyorum. Hazır formatlamışken 11'e geçeyim mi? Geçeceksem de hangi sürümüne geçmemi önerirsiniz? Bilgisayarım 2070 R5 3600 16 GB RAM 1TB SSD(fakat HDD'den beter, Toshiba TR200)

Destek kesilirse kesilsin öyle önemli bir şey değil ki.
Güvenlik güncellemeleri çok önemli. Örnek verecek olursam şu anda Windows XP kullanan bir sistem sadece linke tıklatılarak bile hacklenebilir. Sayısız evasion ve yetki yükseltme açıkları ortaya çıkacak. O saatten sonra en kaliteli antivirüs bile kurtarmayacak.

Geçilmez hacı tamamen başarısız bir sistem bununla ilgili binlerce yazıyı forumlarda bulabilirsin. Bu forumdaki bazı arkadaşlar kabul etmeyecek, "senin bilgisayarın kötü senin neyine W11'e laf atmak?" diyecekler onlar gelmeden şunları sıralayayım; Bluetooth cihaz bulma sorunu, yakın zamanda yaşanan SSD sorunu ve donanım bulma derdi başlıcaları.

Yakında güncelleme desteği kesilecek zorunlu olarak geçebilirsin.
Bende sana şunu sıralayayım ve en azından dümdüz, GENEL olarak düşünmezsin bir daha ki sefere.

MSI 6700 XT, MSI B650M Gaming plus Wifi, Patriot Viper Venom 32GB RAM, Ryzen 5 7600 ile hiçbir sorun yaşamadım.

Gayet akıcı, sorunsuz şekilde kullanıyorum.

Deseydiniz ki bazı sistemler de sorun oluşuyor, yaşanıyor o zaman mantıklı olacaktı. Her donanım, her driver aynı işleyişle çalışmıyor. A donanımı sorun yaşamazken, B donanımı sorun yaşayabilir. Kısacası genele vurmamak lazım. İyi forumlar!

Bende sana şunu sıralayayım ve en azından dümdüz, GENEL olarak düşünmezsin bir daha ki sefere.

MSI 6700 XT, MSI B650M Gaming plus Wifi, Patriot Viper Venom 32GB RAM, Ryzen 5 7600 ile hiçbir sorun yaşamadım.

Gayet akıcı, sorunsuz şekilde kullanıyorum.

Deseydiniz ki bazı sistemler de sorun oluşuyor, yaşanıyor o zaman mantıklı olacaktı. Her donanım, her driver aynı işleyişle çalışmıyor. A donanımı sorun yaşamazken, B donanımı sorun yaşayabilir. Kısacası genele vurmamak lazım. İyi forumlar!
Evet, tam olarak bahsettiğim kişi sizsiniz. Hoş geldiniz ve bunun tartışmasını sizlerle yapmayacağım, haklısınız, özür dilerim.

Evet, tam olarak bahsettiğim kişi sizsiniz. Hoş geldiniz ve bunun tartışmasını sizlerle yapmayacağım, haklısınız, özür dilerim.
Ben haklı haksız peşinde değilim dediğinizi de yanlışlamıyorum. Doğru sorunlar yaşanıyor bende görüyorum forumlarda ama tüm sistemler de sanki hepsinde oluyormuş gibi de algı oluşmaması adına söyledim.

Konu ne olursa olsun genelleme yapmamak lazım. Sonuçta tonlarca kullanıcı var ikilim de bırakmamak lazım. (Bazı) diye ayrıntı eklemekte fayda var.

Windows 11'e hala sorunlu güncellemeler geliyor daha geçen SSD bozan güncelleme getirdiler Windows 10'un desteği bitene kadar yükseltme yapılmasını önermem.

Zaman ne getirir bilmiyorum ama Windows 11'in biraz daha pişmesi gerek

Technopat Haberler

Geri
Yukarı