Windows 10'dan 11'e geçilir mi?

enesbey564

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16gb (2400MHZ)
SSD veya HDD modeli
M2
Ekran kartı
Sapphire rx580 nitro+ 8gb
Anakart
Asus Prime b450 mk II
İşlemci
Ryzen 5 5600
Windows 10'dan 11'e geçilir mi sizce? Oyun ağırlıklı takılıyorum öneride bulunur musunuz? Sizce geçmem gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçme; uzatılmış güvenlik güncellemeleriyle Windows 10’dan devam et. Windows 11’in adam olmasına daha var.

Oyun ağırlıklı takılıyorum öneride bulunur musunuz?

Geçme bence değişen bir şey olmayacak. Ne zaman yeni nesil sistem toplarsan o zaman son sürüm Windows yüklersin.

Son düzenleme:
Windows 10'dan 11'e geçilir mi sizce? Oyun ağırlıklı takılıyorum öneride bulunur musunuz? Sizce geçmem gerekir mi?
Geçin bir şey kaybetmezsiniz tarihi geçmiş işletim sistemi kullanmanızı önermiyorum.
Performans anlamında hiçbirşey değişmez hatta Windows 11 bir tık daha iyi sayılır.

Windows 11 boştayken bilgisayar şu şekilde oluyor
Aklında bir fikir olması açısından atayım.

Ekran görüntüsü 2026-02-17 115806.png

Windows 11 boştayken bilgisayar şu şekilde oluyor
Aklında bir fikir olması açısından atayım.

Eki Görüntüle 2661669
Bende de aynı şekilde de zaten o kadar ram var dert edilecek birşey mi bu? Arkada 10 sekmeli Chrome açık, müzik şu bu + en ağır oyunlarda 14 15 gb üstü ram kullanımı görmedim açıkçası. Zaten ne kadar çok ram varsa Windows ona göre fazla kullanıyor, gerektiğinde de o alanı boşaltıyor. Ram konusuna fazla takıyorsunuz kafayı. Eskiden 4 gb ram olan bilgisayarlarda evet sıkıntı oluyordu ama modern işletim sistemi ve bilgisayarlarda o kadar kafa yoracak bir durum yok. Özellile 32 gb ram varsa. Mesela 16 gb ramim varken windows 3 4 gb kullanıyordu boşta en fazla. Rami 32 yaptım, 7-8 gb kullanmaya başladı.

Bende de aynı şekilde de zaten o kadar RAM var dert edilecek bir şey mi bu? Arkada 10 sekmeli Chrome açık, müzik şu bu + en ağır oyunlarda 14 15 GB üstü RAM kullanımı görmedim açıkçası. Zaten ne kadar çok RAM varsa Windows ona göre fazla kullanıyor, gerektiğinde de o alanı boşaltıyor. RAM konusuna fazla takıyorsunuz kafayı. Eskiden 4 GB RAM olan bilgisayarlarda evet sıkıntı oluyordu ama modern işletim sistemi ve bilgisayarlarda o kadar kafa yoracak bir durum yok. Özellile 32 GB RAM varsa. Mesela 16 GB RAM'im varken Windows 3 4 GB kullanıyordu boşta en fazla. RAM'i 32 yaptım, 7-8 GB kullanmaya başladı.

Dediğin doğru aksini söyleyemem, fakat RAM gibi bir sıkıntıdan bahsetmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı