Windows 10'dan 11'e geçilmeli mi?

proyato

Centipat
Selam. Windows 10 kullanıyorum bayağı süredir. Windows 11'e geçmeyi düşünüyorum. 11 ilk çıktığında geçmiştim ve laptopum bozulmuştu. Bilgisayarcı Windows 11 kaldırmıyor demişti. Fakat o zaman daha betadan yeni çıkmış ve daha Windows 11 çıkalı 2 gün bile olmamıştı. Şu an sistemimim kaldırıyor ve indirdim. Sadece kurulum kaldı. Kursam mı kurmasam mı çok kararsızım.

Çok gerek yok geçmeye ama canın sıkılırsa geri dönebileceğin için yap gitsin beğenmezsen dönersin bilgisayarcılara çok da güvenme bu devirde RAM'leri falan çaldıkları oluyor.

56 milyar konu açıldı 57 milyar da olsa yine yazacağım. Sistemden sisteme değişen bir olay tamamen. Kimisi AMD sistem de X model de sorun yaşamazken Z model de sorun yaşayanlar oluyor. Aynı şekilde Nvidia türevleri, parçaları içinde geçerli. Kısacası yükleyin kendiniz karar verin. Şimdi 50 kişi olumlu 50 kişi olumsuz yorum atacak hepten kararsız kalacaksınız 😅

Selam. Windows 10 kullanıyorum bayağı süredir. Windows 11'e geçmeyi düşünüyorum. 11 ilk çıktığında geçmiştim ve laptopum bozulmuştu. Bilgisayarcı Windows 11 kaldırmıyor demişti. Fakat o zaman daha betadan yeni çıkmış ve daha Windows 11 çıkalı 2 gün bile olmamıştı. Şu an sistemimim kaldırıyor ve indirdim. Sadece kurulum kaldı. Kursam mı kurmasam mı çok kararsızım.

Hocam bence geçebilirsin ama yine de senin kararın. Ben 11 kullanıyorum ve gayet iyi problem, sıkıntı vs yok.

Çok gerek yok geçmeye ama canın sıkılırsa geri dönebileceğin için yap gitsin beğenmezsen dönersin bilgisayarcılara çok da güvenme bu devirde RAM'leri falan çaldıkları oluyor.

Hocam bilgisayarcı amcamdı yalnız 😀

Oyunlardaki performans farkları şu anlık çok da oynamıyor ama arada yine fark var isteyen geçer istemeyen geçmez ama RAM kullanımınız artacaktır.

Hocam çok oyun oynayan biri değilim sadece Valorant Minecraft Assetto Corsa oynuyorum.

56 milyar konu açıldı 57 milyar da olsa yine yazacağım. Sistemden sisteme değişen bir olay tamamen. Kimisi AMD sistem de X model de sorun yaşamazken Z model de sorun yaşayanlar oluyor. Aynı şekilde NVIDIA türevleri, parçaları içinde geçerli. Kısacası yükleyin kendiniz karar verin. Şimdi 50 kişi olumlu 50 kişi olumsuz yorum atacak hepten kararsız kalacaksınız 😅

Hocam YouTube'da içerik falan da üretiyorum. Yaptığım video montajları ve oynadığım oyun programlarıyla ile ilgili sorunlar olur mu? Başka bir açılan konuda Windows 11'de Riot Vanguard açılmıyor yazmışlar. Destek yok mu? Bilgisayardaki dosyalarım silinir mi Windows 11'e geçerken 10'dan?

Son düzenleme:

Kanka benim sistem kaldırıyor yaklaşık 4-6 GB RAM boştaydı ara sıra performans düşüklüğü vardı Windows 11 geçtim şimdi 8 küsür GB boşta BIOS ekran kartı da güncelledim rahatıma bakıyorum bana sorarsan zaten desteği kesilecek bilgisayar kaldırıyorsa geç.

Hocam bilgisayarcı amcamdı yalnız 😀

Hocam çok oyun oynayan biri değilim sadece Valorant Minecraft Assetto Corsa oynuyorum.

Hocam YouTube'da içerik falan da üretiyorum. Yaptığım video montajları ve oynadığım oyun programlarıyla ile ilgili sorunlar olur mu? Başka bir açılan konuda Windows 11'de Riot Vanguard açılmıyor yazmışlar. Destek yok mu? Bilgisayardaki dosyalarım silinir mi Windows 11'e geçerken 10'dan?
Ben şahsen temiz kurulum öneririm sıfırdan. Sorduğunuz sorunun %50 %50 payı var. Sorunda yaşayabilirsiniz, yaşamazsınız da. Elrean ve diğer yayıncıları izlediğim kadarıyla Windows 11 kullanıyorlar. Dediğim gibi kendi sisteminiz ve parçalarınız bunu belirleyecektir.

Ben mesela şu sistemde sorun yaşamıyorum Windows 11''de yağ gibi akıyor hatasız ve sorunsuz. 👇 LOL'de de sorun yok diğer oyunlarda da.

İşlemci: Ryzen 5 7600
Soğutucu: Raijintek Eleos 12 Evo Rbw
Anakart: MSI B650M GAMING PLUS Wıfı
Ekran kartı: MSI 6700 XT GAMİNG X
PSU: Corsair RMe 750W +80 Gold
RAM: Patriot Viper Venom PVV532G600C30K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
Kasa:
Aerocool Interstellar ARGB Fanlı ATX
Monitör : AOC Q27G2U 27 inç 144 Hz
SSD: Samsung EVO 860 500 GB
SSD: Samsung EVO 870 1 TB

Technopat Haberler