Çözüldü Windows 10'dan 11'e kayıpsız geçiş nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Endless50

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
h61h2-m17 v:1.0
İşlemci
i5 3470
Eski BIOS'lu 1155 anakartımda Windows 10 desteği var 11'i desteklemiyor. Ben LGA1700 anakarta geçmek istediğimde Windows 11'e nasıl geçiş yaparım? Eski sistem eski BIOS'lu olduğu için yeni anakartta sıkıntı çıkarır mı?

Çözüm
Sağolun, ekleme yapmak isteyen arkadaşlar ekleme yapabilirler.

"Merhaba,

Mümkündür ve bu sadece BIOS'un kendisiyle ilgili de değildir.

Ayrıca Win11'in UEFI, TPM ve Güvenli Önyükleme gereksinimlerini de göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Mevcut SSD'niz, Legacy BIOS/MBR ile kuruluysa, değişiklikler yapılmadan yeni sistemde düzgün bir şekilde önyükleme yapmayacaktır. Bu durumda sürücüyü GPT'ye dönüştürmenin de düşünülmesi gerekecektir. Her ihtimale karşı dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olmanız gerektiğini düşünüyorum. Önyükleme yapmazsa, temiz bir kurulum muhtemelen doğru yoldur."
demiş birisi.
Diğer seçenek Windows 11 ISO dosyasını indirip klasöre çıkarın. Klasördeki setup dosyasını çalıştırın ve kurulumda her şeyi sakla seçin.

Windows sorunsuz açılmazsa secure boot u deaktif edeceğim değil mi?
Evet hocam.

2025-02-22_19-35-52.png

Yeni BIOS'ta TPM ya da fTMP kontrolü de yapın. Etkin olmalı. Zaten varsayılan olarak etkindir.

Sağolun, ekleme yapmak isteyen arkadaşlar ekleme yapabilirler.

"Merhaba,

Mümkündür ve bu sadece BIOS'un kendisiyle ilgili de değildir.

Ayrıca Win11'in UEFI, TPM ve Güvenli Önyükleme gereksinimlerini de göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. Mevcut SSD'niz, Legacy BIOS/MBR ile kuruluysa, değişiklikler yapılmadan yeni sistemde düzgün bir şekilde önyükleme yapmayacaktır. Bu durumda sürücüyü GPT'ye dönüştürmenin de düşünülmesi gerekecektir. Her ihtimale karşı dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olmanız gerektiğini düşünüyorum. Önyükleme yapmazsa, temiz bir kurulum muhtemelen doğru yoldur."
demiş birisi.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı