Windows 10'dan 11'e nasıl geçilir?

Renee

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci
Intel Core i5-7200U
Merhaba,
Windows 10'dan 11'e geçiş yapmak istiyorum. Sadece işlemcim desteklemiyor.
Nasıl bir yol izlersem kurulum sırasında hata almam?
Malum, bilgisayarımı çökertmek istemiyorum 🫥

İşlemcin, ekran kartın ne? Ayrıca kullandığın anakartta Secure boot var mı? Eğer sorun yaşarsan benim rehberime bakabilirsin.

Tüm XBOX uygulamalarını silince o sorun düzeliyor.
Secure boot var ayrıca TPM 2.0 da var. Dediğim gibi sadece işlemcide sorun veriyor. Konu açarken yazmıştım Intel i5-7200U, ekran kartım da NVIDIA GeForce 930MX.
Windows 11 ISO dosyasını Microsoft'un sitesinden indirdip Rufus ile USB'ye yazman gerekiyor. Rufus yazmadan önce TPM 2.0, 4 GB RAM gereksinimlerini kaldır gibi bir seçenek sunacak onu tiklemen şart yoksa yüklenmez. Ondan sonra bilgisayarı USB'den başlatıp kurulum adımlarını takip etmen yeterli.
USB'ye yazdırmıştım lakin sıfırdan bir kurulum yapmak yerine dosyalarımın saklanmasını istiyorum. İçerdeki setup'ı çalıştırarak yapabilir miyim?

USB'ye yazdırmıştım lakin sıfırdan bir kurulum yapmak yerine dosyalarımın saklanmasını istiyorum. İçerdeki Setup'ı çalıştırarak yapabilir miyim?

Öyle yapamazsın dosyalarının saklanması için tüm dosyalarını varsa diğer HDD ya da SSD'ye atarsan ve kurulum ekranında attığın diski değil ana diskini seçersen dosyaların korunur. Eğer yoksa var olan sürücüyü disk yönetiminde küçültüp yeni bir birim oluşturarak Windows'u oraya kurabilirsin dosyaların yine saklanır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı