Windows 10'dan 8.1'e nasıl geçilir?

Rx570OverPowered

Femtopat
Windows 10 kullanıcısıyım ve Windows 8.1'e geçmek istiyorum HDD ve 4 GB RAM'im olduğu için. Bunu nasıl yapacağım? Rufus ile bir flash bellek hazırladım;

Daha sonra bu flash belleği takıp ASUS A58M-E UEFI BIOS'undan Boot kısmına girdim. Buradan USB'yi seçince şöyle bir hata aldım;

Buradan ESC'ye basınca normal olarak Windows 10 kullanabiliyorum ama 8.1'e geçemiyorum. En başından anlatır mısınız ne yapmam gerekiyor? Ve bilgisayarı FreeDOS yapamıyorum. Amacım FreeDOS yapıp sonra Windows 8.1 kurmaktı.

USB bootable olmamış. Sistem yeniyse UEFI değilse BIOS ya da MBR olanı seçecektin. Lakin uyarayım temiz kurulum ile tüm verilerin gidiyor önemli bir belgen varsa yedeğini al derim sonra başın ağrımasın. Şimdi sırayla dediklerimi yap önce USB yi eski haline getir şöyle;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ondan sonra CMD komutlarıyla buradaki gibi USB yi bootable yapıp, ISO dosyasını açıp içindekileri kopyala yapıştır yapın.

Lakin orada yazan Format FS = NTFS olan yeri Format FS = Fat32 yap. Bu şekilde değiştir.

Sistem yaklaşık 4 yıllık. 4 yıldır da UEFI. Önemli bilgilerim yok. Bunu bilerek yapıyorum zaten. Format FS FAT32 zaten. Rufus ayarlarım şöyle;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…