Windows 10'dan Linux'a geçilir mi?

Windows'ta düzenim olmasa saniye bile durmam şu aptal işletim sisteminde. Linux candır.

Yeni başlayanlar için Linux Mint güzeldir.
Bu şey değil mi ya Almanya'da düzenim olmasa Türkiye'ye gelirim ama işte kurulu düzenimiz var yiiğeenim.

Bu arada sana uyarım var. Eğer Wi-Fi ile bağlanıyorsan bazı Wi-Fi kartları direk bağlanmıyor driverları kurman lazım. Sonra açma konu Wi-Fi bağlanmıyor diye .

1) Linux'a geçersem bilgisayardaki verilerim silinir mi?
2) Linux hangi oyunları destekler?
3) Windows 10 mu hızlıdır yoksa Linux mu?
4) Hangi dağıtım daha iyidir?
5) Linux bilmeden kullanılır mı?
6) Linux geçilmeye değer midir?
7) Windows 10 ve Linux aynı bilgisayarda kullanılır mı?
8) Linux'da canlı derslere katılabilir miyim?

1) Format atarsan evet.
2) https://www.protondb.com
3) Linux
4) Fikrim yok.
5) Hızlıca öğrenirsin ve evet bence kullanılabilir biraz da dağıtıma bağlı.
6) Tabii ki.
7) Dual Boot adlı sistem eşliğinde olur.
8) Linux için Zoom var.

Bu arada sana uyarım var. Eğer Wi-Fi ile bağlanıyorsan bazı Wi-Fi kartları direk bağlanmıyor driverları kurman lazım. Sonra açma konu Wi-Fi bağlanmıyor diye .
Kim dedi onu? Şu ana kadar ne BSD, ne de GNU/Linux dağıtımlarında bir tane bile ağ sürücüsü kurmadım.

Zaten firmware olan dağıtım indirirsen genelde sorun olmaz, tabii bazı istisnalar mevcut.

Kim dedi onu? Şu ana kadar ne BSD, ne de GNU/Linux dağıtımlarında bir tane bile ağ sürücüsü kurmadım.

Zaten Firmware olan dağıtım indirirsen genelde sorun olmaz, tabii bazı istisnalar mevcut.

Dedimya bazıları sorunlu. Benim laptopta mesela kurmam gerekmişti. Ama zor değil zaten.

Geçebilirsiniz. Eğer ilk defa kullanıyorsanız,
1) Linux Lite
2) Kubuntu.
3) Xubuntu

Bakmanı öneririm.
Canlı derslere Zoom üzerinden katılıyor iseniz, evet neredeyse tüm dağıtımlara kurulabiliyor.
Linux Windows'tan daha hızlı peki nasıl hızlı diyeceksin sana anlatayım.
Yazılımcılar genelde macOS veya Gnu/Linux distrolarını kullanır bunun sebebi ise programların açılış hızlarının fark etmesi.
Örneğin Android Studio programı Windows'ta 3-4 dakika gibi sürelerde açılırken Linux'ta 58 saniye gibi sürelerde açılıyor.
Linux zaten hızı ve seri çalışmasıyla bilinir.
Sen tahminimce yenisin. Sana tavsiyem seçtiğin dağıtımı yazdırıp kurmaya başladıktan sonra nereye kuracağını sorduğunda Disk'inden 40 GB'lık bir bölüme kurup denemen olacaktır.
Eğer kurmakla uğraşmak istemiyorsan USB bellekten Live (canlı) olarak deneyebilirsin. Şimdiden kolay gelsin.

Oyun konusuna gelirsek Steam Proton ile Windows destekleyen birçok oyunu oynayabilirsin. Sadece biraz performans kaybı olur. Onun dışında Birçok oyun Linux'u destekliyor.
Örnek olarak;
CS:GO
Minecraft
Euro Truck Simulatör 2

Gibi oyunları rahatlıkla oynayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…