Windows 10'dan Windows 11'e geçişte performans kaybı olur mu?

Hocam 2 programla zaten detaylı debloat yapmıştım. Özellikle Windows 11'de dosya gezgini 10'a göre daha yavaş açılıyor ve açılınca üst bar 2 saniye sonra geliyor. SSD'de var 430 MB/s okuma ve yazması var. Sistemden sisteme değişiyor bana göre performansı.
Explorer'ı bende anlamadım WinUI 3 teknolojisiyle alakalı olabilir. İlk çıktığında daha da ciddiydi konu şuanda %80 oranında düzelttiler ancak hâla karışık dizinlerde dosyalar geç yüklenebiliyor. Alternatif explorerlar kullanılabilir ama. Genel olarak Win11 10dan iyi. Zaten yeni yazılımlar genel olarak Win10 üzerine değil 11 üzerine yapılmaya başladı.

Explorer'ı bende anlamadım WinUI 3 teknolojisiyle alakalı olabilir. İlk çıktığında daha da ciddiydi konu şuanda %80 oranında düzelttiler ancak hâla karışık dizinlerde dosyalar geç yüklenebiliyor. Alternatif explorerlar kullanılabilir ama. Genel olarak Win11 10dan iyi. Zaten yeni yazılımlar genel olarak Win10 üzerine değil 11 üzerine yapılmaya başladı.
Modern olarak 11 iyi tabii ki ancak stabil olan yine 10. Windows 11 biraz daha oturursa ve daha stabil olursa geçilebilir diye düşünüyorum.

Tek bende mi yaşanıyor bilmiyorum ama 11'de Bluetooth sorunu çıkarıyor. Yani bluetooth cihazıma geç bağlanma sorunu gibi.

Etkileyip etkilememesi sisteme bağlı biraz. Deneyebilirsiniz. Eğer performans düşerse Windows 10'un 2032'ye kadar desteği olacak LTSC sürümlerine bakabilirsiniz.
Ayrıca şunu hatırlatmakta fayda var. LTSC sürümlerinin desteği olması, Windows 10'un eskisi kadar güncelleme alacağı anlamını vermemektedir. Bu yüzden sistem destekliyorsa Windows 11'e geçilmesi önerilmektedir.

Modern olarak 11 iyi tabii ki ancak stabil olan yine 10. Windows 11 biraz daha oturursa ve daha stabil olursa geçilebilir diye düşünüyorum.
Windows 11 şu anda stabil durumda. Daha ne kadar oturması gerekiyor?

Windows 11 şu anda stabil durumda. Daha ne kadar oturması gerekiyor?
Benim eski laptop(Win10) o kadar stabil ki kalkıp çay yapıp yeni gelin gibi getiriyor. Win11 buna yaklaşamaz bile.

Eski sistemlerin Windows 11'e geçiş sağlamaması gerekiyor zaten. Yeni nesil sistemler Windows 11'e uyum sağlıyor.
Şaka yapıyorum. Eski laptobum Win 10 falan değil. Pentiumlu ve Win11 var. Çok da iyi çalışıyor.

Ryzen 5 7000 serisi işlemci
RTX 4050 Ekran kartı
16 GB 5600 Mhz Ram

Performans kaybı yaşar mıyım 10 dan 11 e geçişte?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı