Windows 10'dan Windows 7'ye geçmek

Çok fazla bir fark olmaz. Windows 10'a geçmemen durumunda. Eğer geçersen performans kaybı yaşarsın. Ama 8.1'de daha hızlı olabilir.

Bir ara 8.1 geçtim sonra o görev çubuğu sinirimi bozdu Windows 10 geçtim ama tekrar geçmeyi düşünüyorum eğer gerçekten performans kaybı olmazsa geçerim hatta artarsa geçerim direk.

Ben de Windows 7 geçmek istiyorum fakat nasıl geçeceğim, neler yapacağım hakkında hiç fikrim yok. Genellikle Windows 7 kurulum dosyalarında virüs olduğu söyleniyor, yardım etme şansınız var mı?

Çoğu kişi 8.1 diyor fakat bende kullandım 8.1'i hemen hemen aynı RAM kullanımı ve birbirine yakın açılma hızları oldu. (Windows 10 da 1.7 GB RAM %10 CPU, Windows 8.1 de 1.5 GB RAM %7-8 CPU)

8.1 hem güncel hem de bloatwareleri kaldırınca vesaire ben RAM kullanımı 150 200 MB oluyor.
Bir ara 8.1 geçtim sonra o görev çubuğu sinirimi bozdu Windows 10 geçtim ama tekrar geçmeyi düşünüyorum eğer gerçekten performans kaybı olmazsa geçerim hatta artarsa geçerim direk.

Programlar ile klasik haline getirebiliyorsun görev çubuğunu.

8.1 hem güncel hem de bloatwareleri kaldırınca vesaire ben RAM kullanımı 150 200 MB oluyor.

Evet bayağı az kullanıyor Windows 10 da 2 GB falan RAM boşta kalıyordu yani neredeyse hiç Windows 8.1 geçince bilgisayarın hızı +oyunlarda ki performansım arttı.

1627471415011.png

Yaptım onu da zaten :)

Bende eski bir laptopumda Windows 10'dan Windows 7'ye geçtim bir kaç ay önce. Tavsiye ederim. Klasör arası açılma/geçişler dahi hızlanıyor. 8.1 hiç kullanmadığım için 7'ye geçmek daha mantıklı geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı