Windows 10'dan Windows 8.1'e nasıl dönülür?

Makaleler
4
Daha fazla  
Windows 10'dan aylardır çekmediğim kalmadı. Şimdi de driverlarla ilgili bir sıkıntıdan dolayı siyah ekranda kalıyor. Windows 8.1 UEFI yazdırdım USB'ye fakat boot için seçme yerinde gözükmüyor. BIOS ayarlarından UEFI Disabled yaptığımda gözüküyor fakat bu sefer de kurmuyor. Ne yapabilirim?

UEFI devre dışı bıraktıysan HDD bölümlerini silip tekrar oluşturup formatı öyle atacaksın. Benim bilgisayarda da UEFI vardı onu kapattım UEFI siz atacaktım HDD bölümleri silip ancak attım. Eğer bu yöntemde olmadıysa AHCI IDE yapıp öyle dene. USB gözükmüyorsa orada bir ayar daha vardı. Benimkinin BIOS da Windows 8 Default yazıyordu onu devre dışı bırakıp üste diğer sistemler gibi yazı var onu enabled yap. Ben bildiklerim bu kadar. Yardımcı olduysam ne mutlu bana..

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle anlatayım. Şu an kurulu olan Windows 10 UEFI, USB'ye yazdırdığım Windows 8.1 de UEFI ama UEFI etkinken USB'yi görmüyor. Devre dışıyken Windows açılmıyor.UEFI devre dışıyken USB'den boot edince de 'Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key' diyor.

HDD bölümlerini nasıl silebilirim?

Şöyle anlatayım. Şu an kurulu olan Windows 10 UEFI, USB'ye yazdırdığım Windows 8.1 de UEFI ama UEFI etkinken USB'yi görmüyor. Devre dışıyken Windows açılmıyor.UEFI devre dışıyken USB'den boot edince de 'Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key' diyor.
Onu ben yapmıştım kuzenimin PC sinde ama görmeden de yanlış bilgilendirmek istemiyorum. Onun PC side UEFI idi. BIOS dan ayarlarını yaptım oldu. Şuan aklımda değil. Orada ayarları karıştır İngilizce biliyorsan daha kolay yaparsın. Ben kurcaladım öyle başardım. :)

İlk önce USB görmen gerek önceden HDD UEFI mi kuruluydu. ?

1443357465192636421475.jpg
1443357512443-214959307.jpg
1443357555734-1899009473.jpg
144335758839254629645.jpg
1443357625162961615323.jpg

UEFI kapalı, USB görünüyor. Açınca yok.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı